Başkent Üniversitesi'nden Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Konferansı Başkent Üniversitesi'nden Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Konferansı

Hacettepe Üniversitesi ev sahipliğinde Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği temsilcilerinin de katılımıyla Muqimiy Nomidagi Qo’qon Davlat Pedagogika İnstituti (Kokand Devlet Pedagoji Enstitüsü) ile üniversitemiz arasında, Aralık 2023’te imzalanmış olan akademik iş birliği mutabakatına istinaden iş birliğini güçlendirmek ve somut planlar yapmak amacıyla toplantılar düzenlendi.

İlk toplantı Rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran ve Kokand Devlet Pedagoji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Khodjaeva Dilnoza Shavkatovna’nın karşılıklı iyi niyet bildirimleriyle ve üniversiteler hakkında ayrıntılı bilgiler vermeleriyle başladı.

Ardından Kokand Devlet Pedagoji Enstitüsü Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Kadirova NiGora Abdurashidova, Doç. Dr. Juraev Nurbek Sa'dullaevich ve Ortak Eğitim Programları Departmanı Başkanı Karshieva Shakhnoza Valievna kendi sorumluluk alanlarına ilişkin bilgi verip iş birliği alanları önerilerinde bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefika Şule Erçetin, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici ve Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Uğur Sadioğlu da önerileri değerlendirerek kendi önerilerini sundu.

Toplantı sonucunda; ortak eğitim programlarına ilişkin ilk adımların sertifika programlarıyla atılabileceğine, ortak iş birliği süreçlerinin ortak bir bilim kurulu aracılığıyla yürütülebileceğine ve öğrenci veya öğretim elemanı değişimleriyle iş birliğinin güçlendirilebileceğine ilişkin görüşler bildirildi.

Karşılıklı hediyelerin verildiği toplantı, Prof. Dr. Khodjaeva Dilnoza Shavkatovna’nın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran’a üniversitelerinin Onursal Profesörlüğünü takdim etmesiyle sona erdi.

Muhabir: Fatma Doğanay