Hacettepe Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde önemli bir etkinliğe imza atıyor.

16 Temmuz 2024 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Salonu'nda gerçekleştirilecek olan anma paneli, saat 10.30'da başlayacak.

İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerini kışlaya çevirdi İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerini kışlaya çevirdi

Panelin açılış konuşmasını Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran yapacak. Prof. Dr. Güran, 15 Temmuz’un ülkemiz için taşıdığı önemi, demokrasi ve milli birlik ruhunu vurgulayan bir konuşma yaparak, etkinliğin önemini katılımcılara aktaracak.

Panelin moderatörlüğünü, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayten Sezer Ariğ üstlenecek. Prof. Dr. Ariğ, panelin akışı ve konuşmacıların sunumları arasında bağlantı kurarak, etkinliğin verimli geçmesini sağlayacak.

KONUŞMACILAR VE KONU BAŞLIKLARI

Prof. Dr. Nese Özden: Uluslararası Tarihten Örneklerle 20. Yüzyılda Demokrasi ve Cumhuriyet

Prof. Dr. Nese Özden, konuşmasında 20. yüzyılda demokrasinin gelişimi ve cumhuriyetin önemini uluslararası örneklerle ele alacak. Tarihten önemli olaylar ve figürler üzerinden yapacağı değerlendirmelerle, 15 Temmuz’un tarihi perspektifini katılımcılara sunacak.

Prof. Dr. Nevin Güngör Ergan: Türk Sosyo-Kültürel Yapısı ve 15 Temmuz Olayı Üzerine Sosyolojik Bir Değerlendirme

Prof. Dr. Nevin Güngör Ergan, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk sosyo-kültürel yapısı üzerindeki etkilerini sosyolojik bir bakış açısıyla değerlendirecek. Konuşmasında, toplumun farklı kesimlerinin bu olaya tepkileri ve sonrasındaki sosyo-kültürel değişimlere odaklanacak.

Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Bumin Özarslan: 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Ötesi

Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Bumin Özarslan, 15 Temmuz darbe girişiminin detayları ve sonrasında yaşanan süreçler üzerine odaklanacak. Özarslan, bu girişimin siyasi, hukuki ve toplumsal boyutlarını değerlendirerek, geleceğe dönük öngörülerde bulunacak.

Muhabir: Hacer Koca