Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenen Türkiye’nin en yüksek katılımlı “ÜNİ101:Üniversite Yaşamına Giriş” dersi, 6 bin 985 öğrencinin katılımıyla Beytepe Yerleşkesi Açık Amfi’de gerçekleştirildi. 2024 - 2025 öğretim yılında Hacettepe’ye yerleşen öğrencilerin, üniversite yaşamına uyum sürecini kolaylaştırmak için tasarlanan ÜNİ101 etkinliğinde, 110 öğrenci topluluğu açtıkları tanıtım stantlarıyla yeni öğrencileri karşıladı.

Açılış töreni, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası Şefi Prof. Burak Tüzün yönetiminde Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Ana Sanat Dalı öğrencisi Serhat Balaban’ın solist olarak katıldığı bir konserle başladı.

Başkent Üniversitesi’nde DGS kayıtları başlıyor Başkent Üniversitesi’nde DGS kayıtları başlıyor

Konserin ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran “ÜNİ101” dersinin açılış konuşmasını yaptı. YKS’de gösterdikleri üstün başarıdan ve Hacettepe’yi tercih ettiklerinden dolayı öğrencileri tebrik eden Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran şunları söyledi:

“Sevgili öğrenciler, bugün yaklaşık 7 bin öğrencimizi Hacettepe ailesinin bünyesine katmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Bu yıl Hacettepe ailesine katılan yaklaşık 7 bin öğrencinin her üçünden biri üniversitemizi ilk sırada tercih etti. Üniversitemizin bir başka başarı göstergesini sizlere ifade edeyim; Sıhhiye’deki programlarımızın hepsinde devlet üniversiteleri kategorisinde Türkiye’de ilk sıradan öğrenci alan bir üniversiteye geldiniz. Hayatınız boyunca Hacettepe Üniversitesi mezunu olmanın ayrıcalığını hissedeceksiniz.

KATILIM ZORUNLU VE KREDİLİ BİR DERS

Açılışını gerçekleştirdiğimiz UNİ 101 dersi, üniversitemizin özgün uygulamalarından biridir. Bu ders Hacettepe ailesine yeni katılacak öğrencilerimizin üniversite yaşamından etkili ve çok yönlü faydalanabilmeleri için gerekli bilgi ve ipuçlarını onlarla paylaştığımız, üniversite yaşamına uyum süreçlerini kolaylaştırmak için tasarladığımız katılımı zorunlu ve kredili bir derstir.”

Etkinlik, TÜBİTAK Bilim Ödülü’ne layık görülen üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özaltın’ın “Üniversite ve Bilim: Geçmişten Günümüze Kısa Analiz” başlıklı ilk dersiyle devam etti.

Ankara Devlet Konservatuvarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Ana Sanat Dalı ve Caz Ana Sanat Dalı bünyesinde kurulan; akademisyen ve öğrencilerden oluşan Hacettepe Brass Topluluğu’nun konserinin ardından açlış töreni sona erdi.

Katılımlı söyleşiler, bölüm tanıtımları ve yerleşke turları ile 5 gün boyunca devam eden Üniversite Yaşamına Giriş Dersi’nin kapanışı ise; Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın yeni sezondaki ilk konseri olan  “ÜNİ 101 Konseri”yle gerçekleştirildi.

Şef Prof. Burak Tüzün yönetiminde, B&B Duo, Burç Balcı (Viyolonsel) ve Murat Başman’ın (Viyolonsel) solist olarak katıldığı, Burcu Zorlu’nun Başkemancı olarak yer aldığı konser, üniversitemizin yeni üyelerine keyifli anlar yaşattı.

Muhabir: Burcu Çayan