Hacı Bayram Veli Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılı için uluslararası öğrenci başvurularına ilişkin takvimi açıkladı.

Üniversitenin resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre; kendi imkanları ile öğrenim görecek uluslararası öğrencilerin 2024-2025 Akademik Yılı Uluslararası Öğrenci Başvuru Tarihleri:  01 Temmuz 2024 – 08 Temmuz 2024 olarak belirlendi.

Başvuru sonuçlarının ise 27 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacağı duyuruldu. Üniversiteden yapılan duyuruda şöyle denildi:

Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler

“Üniversitemiz, uluslararası öğrenci başvuru, kabul ve kayıt işlemlerini Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan  ‘Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabul Yönergesi’ doğrultusunda yapmaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programlarına yabancı uyruklu öğrenci kabulünde (YÖS) sınavı yapmamakta ve diğer üniversitelerin (YÖS) sınav sonuçlarını kullanmamaktadır.

Katkı payı ve öğrenim ücretleri; her yıl Cumhurbaşkanlığı kararı ile ilan edilen esaslar doğrultusunda Üniversitemiz ilgili Kurulunca belirlenir. 2024-2025 Akademik Yılı öğrenim ücretleri belirlendikten sonra açıklanacaktır.

Üniversitemize kabul edilen öğrencilerin kabul edildikleri programın eğitim diline bakılmaksızın C1 düzeyinde Türkçe Yeterliliğe sahip olmaları gerekmektedir. C1 seviyesi Türkçe yeterliliğe sahip olmayan adayların üniversitemizin Dil Eğitim Merkezi'ne (DİLMER) kayıtları yapılır.

Ön lisans ve lisans programlarına yabancı uyruklu öğrenci başvuruları sadece çevrim içi başvuru sistemi üzerinden alınacaktır. Başvuru işlemlerinde basılı belge kabul edilmemektedir. Başvuru için ihtiyaç duyulan belgelerin listesini ve bu belgelere ilişkin açıklamaları içeren ‘Gerekli Belgeler’ dokümanında bulunmaktadır.”

Muhabir: Sevda Ecem