Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor

Hakkari'nin Yeni Mahalle Akan semtinde yaşanan içme suyu şebekesi tıkanıklığı, belediye ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda çözüme kavuştu.

Üç gün boyunca aralıksız süren çalışmalar sonucunda, yerin 2 metre altına kadar kazılarak tespit edilen arıza giderildi. Şebeke hatlarının binaların altından geçmesi, ekiplerin işini zaman zaman zorlaştırdı.

"SU HATLARININ BİNALARIN ALTINDAN GEÇMESİ ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRDI"

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Hakkari'nin jeolojik yapısı nedeniyle bazı bölgelerde yer altı toprak kaymaları yaşandığını belirtti. Yetkililer, “Su şebekeleri yerinden çıkıyor. Yeni Mahalle Akanlar semti sakinlerinin içme suyu hattı da bu nedenle tıkanmıştı. Üç günlük yoğun çalışma sonucunda tıkanan hattı tespit edip onardık. Su hatlarının binaların altından geçmesi, çalışmaları zorlaştırdı. Su almayan aileler için yeni hat çekerek su sorunlarını çözdük” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA