Spor ve medya alanındaki geniş tecrübeye sahip olan Haldun Domaç'ın kim olduğu merak edildi. Peki, Haldun Domaç kimdir? Haldun Domaç nereli, kaç yaşında?

Özge Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'nun kızı mı? Özge Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'nun kızı mı?

Haldun Domaç Kimdir?

Haldun Domaç, 2 Ağustos 1957 tarihinde Giresun'un Tirebolu ilçesi'nde dünyaya geldi. Babası Atilla Domaç memur olarak görev yaparken, annesi Güler Domaç Rizeli olup ev hanımıdır. İlkokul eğitimine Giresun'da Bulancak Atatürk İlkokulu'nda başlayan Domaç, 1967 yılında Fatih Ulubatlı Hasan İlkokulu'nda eğitimine devam etti. Ortaokulu Ahmet Rasim Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra liseyi Pertevniyal Lisesi'nde okudu. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite yıllarında SSK Eminönü Şubesi'nde iki yıl memurluk yaptı.

Spor Kariyeri ve Bilek Güreşi Faaliyetleri

Haldun Domaç, spor hayatına amatör takımlarda ve Sarıyer Spor Kulübü'nde profesyonel futbol oynayarak başladı. Ayrıca, bilek güreşi alanında antrenörlük ve hakemlik yaptı. Türkiye'de Bilek Güreşi Organizasyonu'nun kurucularından biri olan Domaç, Herkes İçin Spor Federasyonu Bilek Güreşi Dalı Merkez Hakem Komitesi Başkanlığı görevini üstlendi.

Medya Kariyeri ve Aspor'daki Rolü

Medya kariyerine Gazetecilik ile adım atan Haldun Domaç, Günaydın Gazetesi'nde 1979 ve 1988 yıllarında çalışarak gazetecilik hayatına başladı. Daha sonra Gölge Adam Gazetesi'nde Spor Müdürü olarak görev yaptı. Çeşitli gazetelerde Yazı İşleri Müdürlüğü, Haber Müdürlüğü, Basın Danışmanlığı, Ekonomi ve Spor Muhabirliği, Spor İstihbarat Şefliği, Spor Yazarlığı, Spor Servisi Yönetmenliği, Program Sorumluluğu, Yönetmen Yardımcılığı, Program Yorumcusu ve Sunuculuğu gibi görevlerde bulundu. 2014 yılında Aspor kanalında Mustafa Göksu'nun sunuculuğunu üstlendiği Son Sayfa programında yorumcu olarak görev almaya başladı.

Muhabir: Haber Bülteni