Hale Gür, Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Çakar’ın hocalığını yapmış ve türkülerine verdiği titizlikle tanınmıştır. Mesleğine olan bağlılığı ve titiz çalışmaları, onun sanat dünyasında kendine sağlam bir yer edinmesini sağlamıştır.

Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir? Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir?

Hale Gür Evli Mi?

Evli ve bir çocuk babası olan Hale Gür, halen İzmir’de yaşamını sürdürmektedir.

Hale Gül Kimdir? Hale Gür Aslen Nereli?

Hale Gür, 1951 yılında İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına İzmir’de başlayan Gür, ortaokulu Kız Meslek Lisesi’nde tamamladıktan sonra, Ege Üniversitesi iki yıllık sekreterlik bölümünden mezun oldu. 1970 yılında TRT’ye stajyer olarak adım atan Gür, burada çalışmaya başladı ve Türk Halk Müziği eğitimi aldı. 1973 yılında TRT'nin prodüktörlük sınavını kazanarak prodüktör unvanını kazandı ve ardından ses sanatçılığına adım attı.

Sanat Kariyeri

1982 yılında ses sanatçılığını ön plana çıkaran Hale Gür, Talip Özkan’dan Türk Halk Müziği dersleri aldı ve Ege Bölgesi'nin zeybek, gurbet havası ve teke havası eserlerini hem inceledi hem de seslendirdi. Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı'nda on üç yıl boyunca Türk Halk Müziği Repertuvarı Tavır ve Üslup dersleri verdi. 1994 yılında İzmir Radyosu Türk Halk Müziği müdürü olarak atanmış, 1998 yılında bu görevden ayrılmıştır. Daha sonra TRT İzmir Radyosu'nda ses sanatçılığı, koro şefliği ve repertuvar kurulu üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Hale Gür Albüm ve Yayınlar

Hale Gür, 2003 yılında "Yayla Yollarında" adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. Ardından 2014'te "Zeytin Dalı" ve "İki Turnam Gelir" albümlerini, 2016 yılında ise "Elimizden Yöremizden, No:2" albümünü çıkardı. Ayrıca, "TRT Arşiv Serisi-14, Yayla Yollarında" adlı kitabı ile müzik literatürüne katkıda bulunmuştur.

Muhabir: Haber Bülteni