Spor

Halil Umut Meler'in kararları Belçika-Slovakya maçına damga vurdu!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden tek Türk hakem olan Halil Umut Meler, Belçika ile Slovakya arasındaki karşılaşmada verdiği kararlarla dikkatleri üzerine çekti. İlk kez bu kadar büyük bir turnuvada görev yapan Meler, karşılaşmada yaptığı VAR incelemeleriyle gündeme oturdu. Meler'in, Belçika'nın yıldız oyuncusu Romelu Lukaku'nun attığı iki golü iptal etmesi, maçın seyrini değiştirdi.

Abone Ol

Belçika, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Slovakya karşısında 1-0'lık mağlubiyetle başladı. Bu sonuç, turnuvanın ilk büyük sürprizlerinden biri olarak kaydedildi. Maçın hakemi Halil Umut Meler'in VAR incelemelerinin ardından Belçikalı oyuncu Romelu Lukaku'nun iki golünü birden iptal etmesi, geceye damgasını vurdu.

LUKAKU'NUN GOLLERİ VAR'A TAKILDI

Karşılaşmanın 57. dakikasında Lukaku'nun attığı gol, VAR kontrolü sonrasında ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Aynı oyuncunun 86. dakikada attığı ikinci gol ise yine VAR incelemesine takıldı. Meler, VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyerek, Belçikalı futbolcu Openda'nın gol öncesinde topa elle müdahale ettiğini tespit etti ve golü geçersiz saydı. Bu kararlar, maçın sonucunu belirleyen kritik anlar olarak öne çıktı.

HALİL UMUT MELER TARİHİ GÖREVDE

Türkiye'yi 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda temsil eden tek Türk hakem olan Halil Umut Meler, turnuvada büyük bir onur ve sorumlulukla görev aldı. EURO 2024 E Grubu'nda oynanan Belçika-Slovakya maçında düdük çalan Meler'in yardımcıları Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy oldu. Maçın dördüncü hakemi ise Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Serdar Gözübüyük olarak görev yaptı.