Mehmet Özhaseki'nin yardımcısı olarak görev alan Hasan Suver'in özel hayatı merak edildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakan yardımcıları listesinde yer alan Hasan Suver, 1961 yılında Sürmene'de doğdu.

HASAN SUVER KİMDİR?

İlk ve ortaokul eğitimini Trabzon'da tamamladıktan sonra lise öğrenimini Samsun'da sürdürdü. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu ve ardından İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme ana bilim dalında yüksek lisans yaparak 'Aydınlar ve Sosyal Değişme' konulu tez çalışması gerçekleştirdi.

Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir? Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir?

HASAN SUVER SİYASİ HAYATI

1978 yılından beri İstanbul'un Fatih ilçesinde ikamet eden Suver, iş hayatına kurduğu şirketle gıda, temizlik ve inşaat sektörlerinde faaliyet göstererek devam etti. Eğitim hayatı boyunca ve iş yaşamında aktif siyasetin içinde yer alan Suver, AK Parti Fatih İlçe Teşkilatı'nın 2. numaralı kurucu üyesidir. 2002 yılında AK Parti'den Milletvekili aday adayı oldu ve Mart 2004 yerel seçimlerinde Fatih Belediyesi Meclis üyesi seçildi.

2004 yılından Nisan 2018'e kadar üç dönem boyunca Fatih Belediyesi Başkan Yardımcılığı, Meclis I. Başkan Vekilliği ve Fatih Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevlerini üstlendi. 2018-2019 yılları arasında ise Fatih Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüttü. Ayrıca, Marmara Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Adnan Kahveci Kültür Yardımlaşma Derneği, Fatih Kızılay Derneği ve Dil ve Edebiyat Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.

Hasan Suver, evli ve üç çocuk babasıdır.

Muhabir: Haber Bülteni