Hasanoğlan Mezunları Derneği tarafından Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi Açık Hava Tiyatrosu’nda “Birlik ve Beraberlik Günü” etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Hasanoğlan mezunları bir araya geldi. Birlik ve Beraberlik gününe Elmadağ Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Elmadağ Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Küpeli ve çok sayıda misafir katıldı. 


 
Günün anlam ve önemi hakkında hy gazete muhabiri Cansel Yıldız’a açıklamalarda bulunan Elmadağ Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, "Hasanoğlan Mezunları Derneğinin düzenlediği etkinlik benim için çok anlamlı çünkü bir okulun mezunlarının belirli bir amacın etrafında toplanabilmesi zaman zaman bir araya gelebilmesi çok önemli bir hadise. Burası da buranın çok köklü bir eğitim kurumu olduğunu gösteriyor. Bende Ankara’nın başka bir eğitim kurumundan daha sonra siyasal bilimler mezunuyum ama bizim bu şekilde bir birlikteliğimiz olamıyor. Bir ruhun oluşabilmesi için böyle oturaklı bir derneğin ekibin olması lazım. Fazlı hoca, okulumuzun yöneticilerini ve bütün ekibi tebrik ediyorum. Okulun yatılı olmasının da birlik ve beraberliğin sağlanmasında etkisi var. Geçmişten geleceğe bütün mezunlar birbirlerine sevgi, saygı gelenekleri içinde birlikteliklerini sürdürmeye gayret ediyorlar. Bende hayırlar, güzellikler getirmesini diliyorum. Biz de Elmadağ kaymakamlığı olarak bu tür güzelliklere her zaman destek olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu. 

Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de


“Hasanoğlan herkesin hatırladığı bir okul” 

Birlik ve Beraberlik Gününün devamlılığını vurgulayan Elmadağ Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Küpeli konuşmasında, “Bu okuldan mezun oldum. Bu okulun bir parçası olarak her zaman gurur duydum. 1976-1977 yıllarında mezun olduktan sonra yıllarca eğitim camiasında bulundum. Uzun yıllar eğitime hizmet ettim. Burada derneğin amacı, Hasanoğlan mezunlarını bir arada tutmak çünkü ben Türkiye’nin farklı yerlerine gittim.  Hasanoğlan denildiğinde herkesin hatırladığı bir okul. Türkiye'de bugün binlerce kasaba, köy var ama Hasanoğlan denildiğinde tanınıyor. Bu da okulumuzdan kaynaklı. Bizler de inşallah bundan sonra bu geleneği burada devam ettireceğiz. Sayın Belediye Başkanımız Adem Barış Aşkın öncülüğünde, burada olduğumuz sürece desteğimizi devam ettireceğiz. İnşallah bu gelenek devam eder” ifadelerini kullandı. 

“Bugün burada her meslek grubundan insanımız var” 

Etkinliğin otuz beşinci kez düzenlendiğini belirten Hasanoğlan Mezunları Derneği Başkanı Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, “Bu sene otuz beşincisini düzenlediğimiz bir toplantı. 1987 yılında mezun olduktan sonra 2 defa sekteye uğradı, biri pandemi döneminde diğeri de darbenin olduğu dönemde sekteye uğradı. Onun dışında hep birlikte her zaman bir araya gelebildik. Burada her yerden, her bölgeden, her görüşten insanlar var. Ama hepsini ortak paydası Hasanoğlan mezunu olmak. Biz buraya geldiğimizde sanki yeniden doğmuş gibi hissediyoruz. Burada hissettiğimiz yaş 17,18 oluyor. Ben hekimim ve bu tür organizasyonların insana neler kazandırdığının farkındayım. Gerçekten sıkıntıya düştüğümüzde birtakım şeyleri yapar mıyız, yapamaz mıyız diye düşündüğümüzde ne kadar ciddi yokluklardan ne kadar ciddi varlıklara eriştiğimizi görüyoruz. Bir başka kıymetli şey ise devletin ne kadar büyük ve kıymetli olduğunu ortaya koyması. Biz 11-12 yaşlarında buraya geldik. Çoraplarımızdan kravatımıza kadar devlet bizi okuttu. Altı yıl sonra biz bir şekilde buradan mezun olduktan sonra memleketin dört bir tarafına farklı meslek gruplarına gittik. Bugün burada her meslek grubundan insanımız var. Bunları bir arada tutabilen en büyük tutkal Hasanoğlan mezunu olmak, onun için bu birlikteliğin devamını diliyorum. Bize destek veren herkese de çok teşekkür ediyorum" dedi.  

Bu okulda Mandolin çalmayan öğrenci yok 


Ankara Kulübü Derneği Seymenlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gürcan Maden ise, Her yıl düzenlenen etkinlikte Ankara’yı ve Seymenlik kültürünü temsil etiklerini vurguladı. 
Maden, “Her yıl düzenlenen “Birlik ve Beraberlik Günü” etkinliğinde Ankara’yı temsilen Seymenlerin olmasından mutlu oluyoruz. Amacımız Seymenlik kültürünü tanıtmak bu etkinlikte Ankara Kulübü Derneğinin de biraz da olsa tuzunun bulunmasını istiyoruz. Amacımız hem Ankara Kulübü’nü tanıtmak hem de Seymenlik geleneğini anlatmak. Onun için de bu tür etkinliklerde Ankara Kulübü Derneği Seymenleri olarak her zaman görev almaya hazırız. Aynı zamanda Derneğimizin üyesi Hasanoğlan’dan mezun olan Seymenimiz de var. Biz ondan bu okuldan mezun olanın hem el sanatlarını, hem müziği bu okulda öğrenebildiğini gördük. En ücra okullarda dahi buradaki atölyelerden öğrendiklerini uyguluyorlar. Bu okulda Mandolin çalmayan öğrenci yoktur. Buradan öğrendiklerini gelecek nesillere aktarıyorlar.” dedi.  


 

Muhabir: Cansel Yıldız