Asayiş

Haşemalı kadını havuza almadılar

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde haşema ile havuza girmek isteyen kadın, site yönetimi tarafından havuzdan çıkarılmak istenince tartışma çıktı. Olay sonrası site yönetimi havuzu kapattı ve yaşananlar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Abone Ol

Düzce’nin Akçakoca ilçesi Akevler Plajı yakınlarında bulunan bir sitede, M.A. adlı kadın haşema ile havuza girmek isteyince site yönetimi tarafından engellendi. Olay, kameralara anbean yansıdı ve sosyal medyada geniş bir tartışma konusu oldu.

Havuz Kapatıldı

M.A., sitenin ortak kullanımında bulunan havuza haşema ile girmek istediğinde, site çalışanı ve site yöneticisi tarafından uyarıldı. M.A. ise, sitede mülk sahibi olduğunu belirterek havuzdan çıkmayı reddetti ve yaşananları kameraya alarak sosyal medyada paylaştı.

"Bu Bir Ayrımcılıktır"

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından M.A.’nın eşi Muhammet Algün, yaptığı açıklamada durumu kınadı. Algün, “Akçakoca’da bir sitede yazlık daire satın aldım. Havuzlu olduğu için almıştık. Eşim tesettürlü videoda da anlaşıldığı üzere. Cumartesi günü ben yokken eşim ve çocuklarım havuza girmek istiyorlar. Havuza girdiği 2. dakikada site çalışanı ve site yönetici müdahale etmek istiyorlar. Ben yokken eşimi iki çocuğunun yanında zorla havuzdan çıkartmaya çalışmaları kabul edilir bir şey değil. Yaşadığımız olay; haşema ile havuza girmesi yasak olup, havuzu boşaltmaya çalışıyorlar. Kesinlikle büyük bir ayrımcılık bu. Özgürlükleri savunan insanların özgürlüklere kısıtlayıcı bir karar almaları ve bunu dayatmaları kesinlikle ayrımcılığa girmektedir,” ifadelerini kullandı.

Site Yönetiminin Kararı

Olay sonrası site yönetimi, havuz kenarlarına haşema ile havuza girmenin yasak olduğuna dair yazılar yerleştirdi. Bu karar, özgürlük ve ayrımcılık tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.