Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atan Hatice Akbaş, 54 kiloda final maçını kazanarak dünya şampiyonu oldu. Genç boksör, destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

Hatice Akbaş Kimdir?

21 yaşındaki Hatice Akbaş, 54 kiloda mücadele ederek dünya şampiyonu unvanını kazandı. Genç yaşına rağmen elde ettiği uluslararası başarılarla adından sıkça söz ettiriyor.

Spor Kariyerine Başlangıç

10 yaşında babası Kerem Akbaş’ın yönlendirmesiyle muaythaiye başlayan Hatice, boks ve kick boksla da ilgilenmeye başladı. Babasının açtığı spor salonunda iki kardeşiyle birlikte antrenmanlara başlayan Hatice, spor yolculuğuna erken yaşta adım attı.

Ulusal ve Uluslararası Başarılar

Muaythai ve kick boksta Türkiye şampiyonu olan Hatice Akbaş, boksta da önemli başarılar elde etti. 2016 yılında Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti. 2018 yılında uluslararası turnuvada da şampiyon olarak başarılarına yenilerini ekledi.

Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir? Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir?

Türkiye Şampiyonlukları

2011-2019 yılları arasında boks, kick boks ve muaythai dallarında toplamda 10 kez Türkiye şampiyonu olan Akbaş, ayrıca 46 kilo seviyesinde Avrupa Şampiyonluğu ve waikuru branşında Balkan Şampiyonluğu da kazandı.

Antrenörlük ve Destek

Babası Kerem Akbaş’ın antrenörlüğünü üstlendiği Hatice, spor kariyerinde babasının büyük destek ve rehberliğini aldığını belirtti. Hatice Akbaş, başarısının arkasında aile desteğinin ve disiplinli çalışmanın yattığını vurguladı.

Muhabir: Haber Bülteni