Yangına uykuda yakalandı, battaniyeyi siper etti Yangına uykuda yakalandı, battaniyeyi siper etti

Yeni görev yeri olan Şırnak’a giderken, mesai arkadaşıyla birlikte geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Denizlili Jandarma Astsubay Başçavuş İbrahim Daşçı, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Isparta’dan Şırnak’a tayini çıkan İbrahim Daşçı, Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Ocaklı köyü yakınlarında geçirdiği kazada ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Daşçı, evli ve bir çocuk babasıydı.

Daşçı’nın acı haberi, Denizli’nin Bozkurt ilçesi Barbaros Mahallesi’nde yaşayan ailesine protokol üyeleri tarafından iletildi. Evinin önüne dev Türk bayrağı asıldı. Yeni görev yerine giderken geçirdiği kazada hayatını kaybeden İbrahim Daşçı, askeri uçakla memleketi Denizli’ye getirildi. İlk olarak Bozkurt ilçe merkezindeki ailesinin evinde helallik alınan Daşçı’nın cenazesi, dualarla birlikte cenaze aracına alınarak baba ocağı olan Baklankuyucak Mahallesi’ne getirildi.

Aile yakınları ve birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşen törende, duygusal anlar yaşandı. Büyük üzüntü yaşayan Daşçı’nın eşi Yeşim Daşçı ile anne ve babası, askeri personelin yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Baba ocağına Türk bayrağı asılan Başçavuş Daşçı’nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Baklankuyucak Mahalle Mezarlığı’nda dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

İbrahim Daşçı için düzenlenen askeri törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Hıdır Ayçiçek, Bozkurt Kaymakamı Hasan Erdoğan, Çardak Kaymakamı Levent Küçük, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, protokol üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Kazada yaralanan diğer askeri personelin tedavisi devam etmekte olup, hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İHA