Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Bolu’nun Çobankaya köyünde, kentin merkezine 20 kilometre uzaklıkta yer alan Vayışlar Mahallesi’nde bulunan iki katlı eski bir ahşap evde yaşamını sürdüren Konuk çifti, 7 yıl önce maddi imkânsızlıklar nedeniyle şehirdeki kiralık evlerinden çıkmak zorunda kaldı.

Mecburen baba yadigârı bu harabe eve taşınan çift, elektriksiz ve susuz bir hayatın zorluklarını yaşıyor. Eski olduğu gerekçesiyle evlerine elektrik aboneliği alamayan çift, komşularından şarj ettikleri pilli lambalarla geceleri aydınlanmaya çalışıyor.

Yardımlarla Hayata Tutunuyorlar

72 yaşındaki Şerafettin Konuk, bir tanıdık aracılığıyla yardımsever iş adamı Mahmut Alan ile tanıştı. Alan, yaşlı çifti evlerinde ziyaret etti ve ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti. Özellikle Şerafettin Bey'in sağlık sorunları için girişimlerde bulunan Mahmut Alan, yaşlı adamın diş tedavisini yaptırmayı planlıyor ve yetkililere destek çağrısında bulunuyor.

"Elektriksiz Yaşam Çok Zor"

Konuk çifti, yıllardır elektrik ve su olmadan yaşamanın zorluklarını anlatarak, “Bu eve geleli 7 yıl oldu. Elektrik ve su yok. Seyyar lambalarla idare ediyoruz. İki tane de şarjlı lambamız var, geceleri onları kullanıyoruz” diyor. Şerafettin Bey, yıllar önce elektrik bağlatmak için başvuruda bulunmuş, ancak evin eski olması nedeniyle dilekçesi onaylanmamış.

Taşıma Suyla Yaşıyorlar

Çift, su ihtiyaçlarını köydeki çeşmeden sağlıyor. “Şehre gidip ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz, sonra çeşmeden su taşıyıp eve dönüyoruz. Elektrik olmadığı için beyaz eşya da kullanamıyoruz. Buzdolabımız var ama çalıştıramıyoruz” şeklinde durumu özetliyor Şerafettin Konuk.

"Oğlumun Yaptıkları Bizi Bu Duruma Getirdi"

Şerafettin Bey’in yaşadığı dramın arkasında ise ailevi sorunlar yatıyor. Oğlu adına çektiği 300 bin liralık kredi yüzünden emekli maaşına elektronik haciz konulmuş. “Emekli maaşımı kullanamıyorum, oğlum kredi çekti, parayı o aldı. Beni zor durumda bıraktı. Şimdi hiçbir gelirimiz yok. Oğlumun yüzünden bu haldeyiz” diyen Şerafettin Konuk, oğlunun maddi desteği bırakmasının ardından bu duruma düştüklerini gözyaşları içinde anlatıyor.

Yaşlı çift, zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışırken, hayırseverlerin desteğiyle yaşam mücadelesini sürdürüyor. Yetkililerden ve duyarlı insanlardan yardım bekleyen Konuk çifti, yeniden daha iyi bir yaşama kavuşmayı umut ediyor.

Kaynak: İHA