Yaşam

Hayko Cepkin'den 20 yıllık müzik kariyerine özel proje

Rock müziğin önde gelen isimlerinden Hayko Cepkin, müzik kariyerinde 20 yıla yaklaşırken, bu süre içinde ürettiği 36'dan fazla şarkıyı yeni bir projeyle bir araya getiriyor. Sanatçı, bu şarkıların sahnede seslendirilmiş versiyonlarını ve konser kayıtlarını tek bir albümde toplayacak.

Abone Ol

Cepkin, projeyle ilgili olarak "Bu şarkılar, o dönemin teknolojisi ve hissiyatıyla kaydedildi. Ancak konserlerdeki halleri, dinleyiciler tarafından daha çok seviliyor. Bu yüzden hayranlarımın dijital platformlarda da bu versiyonları rahatça dinleyebilmeleri için bir hatıra bırakmak istiyorum." dedi.

"An Epic Symphony" Projesine Veda

Hayko Cepkin, Ankara Cermodern’deki konseri sonrası, müzik kariyeri ve projelerine dair açıklamalarda bulundu. Cepkin, 2017 yılından bu yana devam eden "An Epic Symphony" projesini bu yıl İstanbul’da vereceği konserle noktalayacağını belirtti. “25 Eylül'de İstanbul'da yapacağımız konserle bu turneye veda edeceğiz. 2025’te farklı bir senfoni turnesiyle dinleyicilerimizin karşısına çıkmayı planlıyoruz,” diyen Cepkin, Anadolu’da daha fazla konser vermek istediklerini de ekledi. Gelecek projeleri arasında Türkiye'nin dört bir yanında 60'a yakın senfoni konseri düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.

"Yıllandıkça Daha Kıymetli Hale Geldik"

20 yıla yaklaşan kariyerini adım adım inşa ettiğini ifade eden Cepkin, “Müzik kariyerimizde yavaş ama istikrarlı bir ilerleyişi benimsedik. Şu an seyircimizle dolu dolu geçen yıllarımız var ve projelerimiz yıllandıkça daha da kıymet kazanıyor,” şeklinde konuştu. Cepkin, bu stratejiyle ilerleyerek hayranlarıyla uzun soluklu bir yolculuğa devam edeceğini vurguladı.

"Taklit Edilemez Tek Şey Müziğimizdir"

Sahne şovları ve performanslarının yıllar içinde şekillendiğini belirten Cepkin, “Sahnede kullandığımız ürünler popüler hale geldi, ancak dikkatle kullanılmaları gerekiyor. Biz, sahnede işimizi profesyonel operatörlerle yürütüyoruz. Yan ürün kullanıldığında kazalar olabiliyor, bu konuda hassasiyet gösterilmesini istiyoruz.” diye konuştu. Cepkin, sahnede müziği ve performansının taklit edilemez olduğunu, bu unsurlarla seyircisine en iyiyi sunmaya çalıştığını ifade etti.

Kariyerinde birçok hayalini gerçekleştirdiğini söyleyen Hayko Cepkin, “İlk sahne aldığım günden bu yana plastik makyajlar ve dekorlar kullandım, paraşütle sahneye indim, stadyum konserleri verdim. Özellikle bir Beşiktaşlı olarak İnönü Stadı’nda sahne almak benim için büyük bir gururdu. Tiyatro alanında da yer aldım, ödüller kazandım. Şimdi yeni bir tiyatro oyunu için hazırlık yapıyorum. Hayalini kurduğum her şeyi gerçekleştirdim," dedi.

Yeni Albüm Çalışmaları

Hayko Cepkin, kariyerindeki şarkıların güncel konser kayıtlarını içeren bir proje üzerinde çalıştığını da belirtti. İstanbul’daki Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda gerçekleştirdiği konserin kaydının sosyal medya ve dijital müzik platformlarında yayınlanacağını söyledi.