Ankara Büyükşehir Belediyesi,hayvancılık altyapısını güçlendirmek ve sektörü geliştirmek amacıyla "Ankara Hayvancılığını Geliştirme Projesi"ni başlatıyor. Ankara Hayvancılığını Geliştirme Projesi kapsamında, ilde hayvancılık faaliyetlerini özendirmek ve sürdürülebilir bir üretim modelini hayata geçirmek hedefleniyor. Proje ile birlikte, Modern tesisler ve tekniklerle desteklenen bir hayvancılık altyapısı oluşturulması planlanıyor. Kaliteli damızlık hayvanların temin edilerek, üreticilere sunulması hedefleniyor. Eğitim programları ve finansal desteklerle yerel yetiştiricilerin bilgi ve becerilerinin artırılması amaçlanıyor.

Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor

Nallıhan ile Ortak Pilot Uygulama

Projenin ilk pilot uygulaması, Nallıhan Belediye Başkanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek. "Ankara Hayvancılığını Geliştirme Projesi", hayvancılıkla ilgili mevcut sorunları ve olumsuzlukları detaylı bir şekilde inceleyecek. Nallıhan, bu pilot uygulama için seçilmesinin ardından, bölgedeki hayvancılık potansiyelini artırmayı ve yerel üreticilere destek olmayı amaçlıyor. Proje kapsamında, Nallıhan’daki mevcut hayvancılık uygulamaları analiz edilerek, karşılaşılan sorunlar belirlenecek.İnceleme sonuçlarına dayanarak, gerekli iyileştirme önerileri geliştirilecek. Pilot uygulama başarıyla tamamlanırsa, proje diğer ilçelerde de genişletilecek.

Nallıhan Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yürüteceği bu proje için Ankara Büyükşehir Belediyesi, belirli bir miktar maddi destek sağlayacak. "Ankara Hayvancılığını Geliştirme Projesi", yerel hayvancılık üretimini artırarak, çiftçilere ve yetiştiricilere önemli bir finansal katkı sunmayı amaçlıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu proje ile birlikte sadece hayvancılık sektörünü geliştirmeyi değil, aynı zamanda kırsal kalkınmaya da katkıda bulunmayı hedefliyor. Projenin sürdürülebilirliği için, yerel kooperatifler ve çiftçi dernekleri ile işbirliği yapılacak. Eğitim programları ile üreticilerin bilgi düzeyi artırılacak, modern tarım teknikleri benimsetilecek. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, Ankara'nın hayvancılık potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı planlıyor.

Muhabir: Cansel Yıldız