Yaşam

Hayvanseverler Ankara’da eylem yapacak 

Yaşam İçin Yasa topluluğu, sokak hayvanlarını korumak amacıyla Ankara’da toplanıyor. 

Abone Ol

 
Türkiye’de bir süredir gündemde olan sokak hayvanlarına dair kanun teklifine yönelik tartışmalar sürerken Yaşam için Yasa topluluğu Ankara’da eylem yapacak. Yaşam İçin Yasa topluluğu tarafından yapılan açıklamaya göre hayvanseverler, 26 Temmuz 2024 tarihinde Kuğulupark’ta ve Sakarya caddesinde toplanacak. 
 

Yaşam İçin Yasa topluluğu, resmi sosyal medya hesabından “Yasayı Sokakta Biz Yazacağız” sloganıyla paylaşarak bilgi verdi. 
Yapılan paylaşıma göre hayvanseverler, 26 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’nın iki farklı noktasında bir araya gelecek. Sakarya Caddesinde 18.30’da toplanılırken Kuğulupark’ta ise gün boyunca hayvanların sesi duyurulacak. 
 
Tüm canlılar için çağrı yapan Yaşam İçin Yasa topluluğu, “Meşru ve haklı mücadelemize katılın! Bugün, yarın ve sonraki gün hayvanseverlere, “Yalanların karşısında doğrular, kötülerin karşısında iyiler olmasına rağmen çoğunluk avantajıyla komisyondan geçen vahşet tasarısını kabul etmiyoruz! Yasalar adil olmadığında yapılacak şey onları uygulamamaktır! Yasalar öldürmeyi buyurduğunda yapılacak şey yaşamı savunmaktır! Yaşamak en temel haktır! Tüm canlılar için! Meşru ve haklı mücadelemize katılın! Bugün, yarın ve sonraki gün... Bu son düzlükte gelin, tüm gücümüzle mücadele edip yaşamı savunalım! Onursuz vekillere karşı insanlığın insan olmayan hayvanlara karşı yürüttüğü bu etik dışı savaşı onurlu mücadelemizle durduralım!” paylaşımıyla hayvanseverlere seslendi.