Elazığ İl Özel İdaresi ekipleri, Hazar Gölü çevresindeki temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son 15 gün içinde gerçekleştirilen çalışmalarda toplamda 12 ton çöp toplandı.

"Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar! "Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar!

Hazar Gölü çevresi, özellikle yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahne oluyor. Bu nedenle İl Özel İdaresi tarafından düzenli olarak yürütülen çevre temizliği çalışmaları, göl çevresinin temizliğini sağlamak amacıyla devam ediyor. Son olarak 23 Ağustos Cuma günü yapılan temizlik çalışmasında 30 personel görev aldı ve 5 ton çöp toplandı. Bu çalışmadan 15 gün önce, yine İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen temizlikte ise 7 ton çöp biriktiği belirtildi.

İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamada, çevre temizliğinin sadece kamu kurumlarının değil, her bireyin sorumluluğu olduğu vurgulandı. “En büyük temizlik, kirletmemektir” ifadeleriyle, vatandaşların çevre bilincinin önemine dikkat çekildi.

Kaynak: İHA