Ekonomi

Haziran 2024 TCMB faiz kararı: Merakla beklenen açıklama ne zaman yapılacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haziran ayı faiz kararı için geri sayım başladı. Türkiye ekonomisini yakından takip edenler ve dolar, altın, borsa gibi yatırım araçlarına yönelen yatırımcılar, TCMB'nin haziran ayında vereceği politika faizi kararını büyük bir ilgiyle bekliyor. Peki, haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Abone Ol

Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı, yatırımcılar için büyük önem taşıyor. Özellikle dolar, altın, borsa ve mevduat faizi gibi yatırım araçlarını doğrudan etkileyen bu karar, TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketi'nin yayımlanmasıyla daha da merak edilir hale geldi. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman duyurulacak?

TCMB Faiz Kararı İçin Belirlenen Tarih

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun haziran ayı faiz kararı için takvim netleşti. Buna göre, Merkez Bankası haziran ayı faiz kararı 27 Haziran 2024 Perşembe günü saat 14.00'da açıklanacak.

Analistlerin Faiz Beklentileri Nasıl Şekillendi?

TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, Türkiye'nin Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) artış beklentisi bu yıl için %3,3, gelecek yıl için ise %3,7 olarak sabit kaldı. Aynı ankette politika faizine ilişkin beklentiler ise şöyle:

  • Cari ay ve üç ay sonrası için politika faizi beklentisi %50 seviyesinde.
  • 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi ise %37,11'den %35,90'a düşmüş durumda.