Asayiş

‘Her nefis ölümü tadacaktır’ dedi, kaza yaptı!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde meydana gelen bir trafik kazası, duydukça insanın tüylerini ürperten bir olay olarak hafızalara kazındı. Vefat eden ağabeyinin cenaze konvoyunu takip eden Aziz Tetik, "Allah’tan geldik, Allah’a döneceğiz. Her nefis ölümü tadacaktır" sözlerini söylediği anda, bir motosikletle çarpıştı. O anlar, Aziz Tetik’in eşinin cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Abone Ol

25 Ağustos Pazar günü Subatağı Mahallesi'nde gerçekleşen kazada, ağabeyinin cenaze işlemleri için Karasu'ya giden Aziz Tetik’in kullandığı otomobil, cenaze aracını takip ederken karşısına çıkan motosikletle çarpıştı. Tetik’in aracının kontrolünü kaybetmesiyle meydana gelen çarpışmada, motosiklet sürücüsü 17 yaşındaki Ö.Y. ve yanında bulunan E.Y. yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı ve tedavilerine devam ediliyor.

Kaza Anı Kamerada

Kaza anı, Aziz Tetik’in eşinin cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde açıkça görülüyor. Cenaze konvoyunun ardından ilerleyen otomobilin, ani bir şekilde karşısına çıkan motosikletle çarpışması ve ardından yaşanan panik anbean kaydedildi. Olay yerinde bulunan ve yol kenarına park etmiş minibüsün sürücüsü de ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

“Aracın Görüşümüzü Engellemesi Kazaya Neden Oldu”

Aziz Tetik, kazanın ardından yaptığı açıklamada, “Ağabeyimin cenazesini Karasu’da defnedecektik. Subatağı köyünün içerisinde ilerlediğimiz esnada yol kenarında bir araç park etmişti. Aracın orada olması her iki tarafında görüntüsünü engelliyor. Ben güzergahımda ilerlemekteyken karşı taraftan gelen motosikletli bir anda karşıma çıktı ve ben ne olduğunu anlayamadan arabamın altına girdiler. Motosiklette biraz hızlı geliyordu kamera kaydında da zaten belli” şeklinde konuştu.

“Sözlerim Biter Bitmez Kaza Gerçekleşti”

Tetik, kazanın ölümden bahsettiği anda gerçekleştiğini belirterek, “Cenaze aracında ağabeyim vardı ve onun bizde çok emekleri var o esnada eşim bir anı kalsın diye cenaze aracını cep telefonu ile kaydetmeye başladı. Ben de o sırada ‘İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Allah’tan geldik, Allah’a döneceğiz. Her nefis ölümü tadacaktır’ dedim ve sözüm bittiği an karşıma çıktı o motosiklet. Kaza o esnada gerçekleşti. Gençlerimizin durumu iyi hepsinden önemlisi o tabi ama o esnada görüntüyü çekmemiz bir kanıt veya delil oldu bizim için” ifadelerini aktardı.

“Bir Daha O Anı Yaşamak İstemiyorum”

Kazada yaralanan gençlerin durumlarının iyi olduğunu belirten Tetik, “Jandarmada ifademiz alındıktan sonra hastaneye giderek iki genç yavrumuzu ziyaret ettim. Bir tanesi ameliyattaydı, bir tanesi de ameliyattan çıkmış. Gerçekten çok üzüldüm, iki tane evladımız pırlanta gibi 17 yaşında. Şuan durumları iyi. Rabbim kimseye göstermesin, o anı bir daha yaşamak istemiyorum” dedi.