Okul yolunda ceviz ikramı Okul yolunda ceviz ikramı

Festival kapsamında Başkent’in farklı mekânlarında eş zamanlı olarak devam eden kültür sanat etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.

Sergiye katılan ve 2003 yılında Bilkent Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun olduğunu söyleyen heykeltraş Elif Gürbüzatik, haymanagazetesi.org internet haber sitesine şu açıklamalarda bulundu:

ART ANKARA İÇİN GÜZEL BİR HAZIRLIK OLDU

“Buraya Düşsel Kesitler Heykel Sergisi ismiyle katıldık. Bildiğim kadarıyla Kültür Yolu Festivali kapsamında Ankara’da düzenlenen tek heykel sergisi bu, Volart grubunun bir sergisi. Şu anda yedi sanatçımızın eserleri sergileniyor. Normalde sekiz kişiyiz, bir arkadaşımız katılamadı. Önceden Azimet Karaman’la başladık biz aslında, Mustafa Ayaz Müzesi’nde başlamıştık yıllar önce. Pandemi esnasında kapanınca biraz böyle, oradan oraya sürüklendiğimiz bir dönem oldu. Halen Volart Grup Volkan Demir hocamız yardımcı oluyor. Benimle birlikte Sevtap Ozan, Sibel Akçaharman Kaplan, Gülbin Günhan, Ayşe Belgin Samurkaşoğlu, Sevgi Köksoy’un ikişer eseri sergileniyor.

Biz, aynı şekilde Art Ankara’da da yer alacağız. Geçen sene de arkadaşlarımız Art Ankara’da yer aldı. Öncesinde bu festival güzel bir hazırlık oldu bizim için.”

Sanatseverler, aynı mekânda düzenlenen ‘12 Hayvanlı Takvim Sergisi’ni de ziyaret edebilecek. 

Muhabir: Necdet Gürsoy