Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail'e yönelik hazırladıkları planların İsrail'in "dehşet içinde sonunu" getireceğini ifade etti. Bu açıklamalar, Hizbullah'ın önde gelen komutanlarından İbrahim Akil'in 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından düzenlenen cenaze töreninde yapıldı.

Akil'in, Hizbullah'ın özel harekat komutanı ve elit birliği Rıdvan Gücü'nün kurucusu olduğunu belirten Kasım, "Akil, Kudüs ve Filistin şehididir. Cihat meydanlarını kanıyla sulamıştır" dedi.

Kasım, Hizbullah’ın İsrail'in son dönemdeki saldırılarına nasıl tepki vereceğini açıklamayacağını ve artık "açık hesaplaşma aşamasına" geçildiğini duyurdu. Hizbullah'ın saldırıları nedeniyle İsrail'in kuzeyinden göç edenlerin geri dönmelerine izin vermeyeceklerini vurguladı ve "Lübnan Destek Cephesi, ne kadar sürerse sürsün, Gazze'deki savaş sona erene kadar desteğine devam edecek" ifadesini kullandı.

Lübnan’dan kaçanlar korkunç anları anlattı Lübnan’dan kaçanlar korkunç anları anlattı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Hizbullah'ın Hayfa çevresine düzenlediği yoğun roket saldırısının ardından, "İsrail Hizbullah'a hayal edemeyeceği seri darbeler indirdi. Eğer ki mesajı almadıysa, söz veriyorum alacak" şeklinde tehditlerde bulundu. Kasım, Hizbullah'ın her türlü askeri ihtimallere karşı hazır olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Açık Hesap Savaşı" aşamasına geçildiğini belirtti.

 
 

Muhabir: Haber Bülteni