Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail’in olası bir kara saldırısına karşı hazırlıklı olduklarını ve direniş güçlerinin bu duruma hazır olduğunu belirtti. Kasım, “İsrailliler kara saldırısı yapmak isterse biz tamamen hazırız, direniş güçleri buna hazır. İsrail, hedeflerine ulaşamayacak” ifadelerini kullandı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesiyle ilgili olarak Kasım, Hizbullah’ın bir kardeşini ve bir liderini kaybettiğini dile getirerek, operasyonların aynı hızla devam ettiğini ve bu süreçte Nasrallah’ın izlediği komuta ve kontrol yapısına sadık kalacaklarını vurguladı. Yeni Genel Sekreterin en kısa zamanda seçileceğini de belirtti.

İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı

Savaşın uzun sürebileceğine dikkat çeken Kasım, “Meydanları terk etmeyeceğiz, Gazze ve Filistin’i desteklemek için düşman İsrail’e karşı koymaya devam edeceğiz” dedi. Kasım, Hizbullah’ın 150 kilometre mesafedeki İsrail hedeflerini vurduğuna da işaret ederek, “2006’da İsrail’e karşı kazandığımız gibi, kazanacağız” dedi.

Ayrıca, ABD’nin İsrail’e sınırsız askeri destek sağladığını, Washington’un İsrail’in kültürel, siyasi ve finansal bir ortağı olduğunu vurgulayan Kasım, İsrail güçlerinin ABD desteğiyle sivilleri öldürdüğünü ve katliamlar gerçekleştirdiğini ifade etti. Kasım, direnişin zaferine ulaşmak için sabırlı olmaya ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı