Lübnan’daki Hizbullah Hareketi, İsrail’in kuzeyindeki askeri hedeflere füze saldırıları düzenlediğini açıkladı. Yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin direnişini desteklemek ve Lübnan halkını savunmak amacıyla İsrail’in Afula şehrinin batısında bulunan Megiddo Havaalanı’na 3 füze saldırısı gerçekleştirildiği belirtildi. Fadi-1 ve Fadi-2 tipi füzelerle yapılan saldırılarda ayrıca, Hayfa şehrindeki stratejik bir lojistik merkezi olan Ramat David Hava Üssü ile Amos Üssü’nün hedef alındığı aktarıldı. Lübnan sınırına yakın Zikhron bölgesindeki bir patlayıcı fabrikası da Fadi-2 füzesiyle vuruldu.

İsrail: "20 füze fırlatıldı"

İsrail ordusu, Hizbullah tarafından Lübnan’dan 20 füzenin fırlatıldığını, hava savunma sistemlerinin çoğunu engellediğini açıkladı. Bazı füzeler açık alanlara düşerek yangına sebep oldu. İsrail’in kuzeyinde alarm sirenlerinin çaldığı ve halkın sığınaklara yönlendirildiği bildirildi.

İsrail’in Saldırısında 492 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’in bir gün önce Lübnan’ın güneyine gerçekleştirdiği “Kuzey Okları” operasyonu kapsamında 492 kişi hayatını kaybederken, ölenlerin 35’inin çocuk olduğu açıklandı. Ayrıca bin 645 kişi yaralandı.

Cezaevinden izinli çıkan genç yürürken öldürüldü Cezaevinden izinli çıkan genç yürürken öldürüldü

Bölgedeki tansiyonun daha da yükselmesi beklenirken, Hizbullah ve İsrail arasındaki karşılıklı saldırılar dikkat çekiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı