Sinan Ateş suikastı davasında mahkeme kararı açıklandı! Sinan Ateş suikastı davasında mahkeme kararı açıklandı!

Lübnan’daki Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki Akka şehri yakınlarında bulunan iki askeri üssü insansız hava araçları (İHA) ile hedef aldığını açıkladı. Hedef alınan üsler arasında Golani Tugayı’nın karargahı ile Akka’nın kuzeyindeki Shraga kışlasında yer alan Egoz Birimi 621’in karargahı bulunuyor. Ayrıca, bir askeri araca yönelik saldırı düzenlendiği de belirtildi.

Hizbullah’ın açıklamasına göre, bu saldırılar İsrail-Lübnan sınırına yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta gerçekleşti. Saldırıların ardından Akka ve Nehariya kentlerinde uyarı sirenleri çaldı. İsrail ordusu, Lübnan’dan gelen İHA’ların tespit edildiğini ve bunlardan birinin engellendiğini duyurdu. Nehariya'nın güneyinde gerçekleşen olayda birkaç sivil yaralandı. Galilee Tıp Merkezi Müdürü Masad Barhum, 6 kişinin yaralandığını ve yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Hizbullah’tan yapılan açıklamada, "Komutan Fuad Shukr suikastına henüz yanıtımız gelmedi" denildi. İsrail, geçtiğimiz hafta Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanı Fuad Shukr'u öldürmüştü. Bu olayın ardından Hizbullah’ın misilleme yapması bekleniyordu.

Kaynak: İHA