Bu sabah saatlerinde İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim, Lübnan'dan fırlatılan roket ve İHA'larla en yüksek seviyeye ulaştı. İsrail Savunma Kuvvetleri, “Hizbullah’a ait binlerce roket, İsrail Hava Kuvvetleri’ne bağlı 100 savaş uçağının Lübnan’ın güneyine gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonlarla durduruldu ve 40 roket fırlatma noktası imha edildi” açıklamasını yaptı.

Netanyahu'dan Kararlı Mesaj: "Zarar Görürsek Karşılık Veririz"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ulusal güvenlik kabinesi ile saldırının ardından acil bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Netanyahu, “Bu sabah Hizbullah’ın İsrail’e yönelik bir saldırı hazırlığında olduğunu tespit ettik ve bu tehdidi ortadan kaldırmak için proaktif bir şekilde harekete geçme talimatı verdim” dedi. Netanyahu, İsrail halkını İç Cephe Komutanlığı’nın talimatlarına uymaya çağırarak, “Kim bize zarar vermeye kalkarsa, misliyle karşılık vereceğiz” ifadelerini kullandı.

İsrail’de 48 Saatlik Acil Durum İlan Edildi

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, saldırı sonrası ülkede 48 saatlik acil durum ilan edildiğini duyurdu. Gallant, “İç cephedeki özel durum, IDF İç Cephe Komutanlığı’na siviller üzerinde daha fazla yetki tanıyan kısıtlamalar getirme yetkisi vermektedir. Bu acil durum, Bakanlar Kurulu tarafından uzatılmadığı sürece 48 saat geçerli olacaktır” dedi.

Gallant, ABD'li Mevkidaşı ile Görüştü

Hizbullah’ın saldırısının ardından Gallant, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Gallant, Austin’e IDF’nin Lübnan’da gerçekleştirdiği operasyonlar hakkında bilgi vererek, bölgesel gerilimin tırmanmasını önlemenin önemini vurguladı. Görüşmede Gallant, “İsrail vatandaşlarına yönelik yakın tehditleri bertaraf etmek amacıyla Lübnan’da hassas saldırılar gerçekleştirdik. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve vatandaşlarımızı korumak için tüm imkânlarımızı kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına sayılı saatler! Demir bariyerleri önlem alındı Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına sayılı saatler! Demir bariyerleri önlem alındı

Ben Gurion Havalimanı’nda Uçuşlar Yeniden Başladı

Hizbullah’ın saldırıları sonrası kısa süreliğine durdurulan Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı’nda uçuşlar, yerel saatle 07.00 itibarıyla yeniden başladı. İsrail Sivil Havacılık Kurumu, operasyonların normal seyrine döndüğünü duyurdu.

Kaynak: İHA