Asayiş

Hong Kong’da sloganlı tişört giyen gence 14 ay hapis cezası verildi

Hong Kong’da bir genç, protesto sloganları içeren bir tişört giydiği gerekçesiyle 14 ay hapis cezasına çarptırıldı. 27 yaşındaki Chu Kai-pong, üzerinde "Özgür Hong Kong, Çağımızın Devrimi" yazan tişört ve "Beş Talep, Bir Eksik Değil" anlamına gelen "FDNOL" yazılı maske ile metro istasyonunda gözaltına alındı.

Abone Ol

Chu Kai-pong, Haziran ayında metro istasyonunda protestolar sırasında kullanılan bu sloganları taşıyan giysi ve maske ile yakalandı. Polis, giysilerdeki sloganların 2019'da başlayan ve uzun süre devam eden protestoları canlandırdığı gerekçesiyle Kai-pong’u gözaltına aldı. Genç adam, ifadesinde insanlara bu protestoları hatırlatmak için bu kıyafetleri tercih ettiğini belirtti.

Ulusal Güvenlik Yasası Kapsamında Suçlu Bulundu

Mart ayında yürürlüğe giren yeni ulusal güvenlik yasası kapsamında Kai-pong, mahkeme tarafından isyana teşvik suçundan hüküm giydi. Mahkeme, bu yasanın uygulanmasına yönelik ilk kararda, genci 14 ay hapis cezasına çarptırdı.

Daha Önce de Benzer Bir Cezaya Çarptırılmıştı

Chu Kai-pong, aynı sloganı içeren tişört giydiği gerekçesiyle daha önce de 3 ay hapis cezası almıştı. Yaşanan son olay, Hong Kong’da protesto ifadelerinin kullanımıyla ilgili artan baskılara dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.