Yaşam

HUDER 17. Olağan Genel Kurulu'nda Yeni Başkan: Hasan Oymak

Ankara’da gerçekleştirilen Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) 17. Olağan Genel Kurulu’nda önemli bir değişiklik yaşandı

Abone Ol

Ankara’da gerçekleştirilen Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) 17. Olağan Genel Kurulu’nda önemli bir değişiklik yaşandı. Avukat Hasan Oymak, genel kurulda yapılan oylamada yeni Genel Başkan seçilirken, Avukat Hüseyin Kaya ise Onursal Başkan oldu.

Türkiye genelinde 27 şube ve 64 temsilciliği bulunan HUDER, 17. Olağan Genel Kurulu’nu Ankara’da büyük bir katılımla gerçekleştirdi. Genel Kurul’a tüm şehirlerden şube delegeleri ve temsilcilerinin yanı sıra geçmiş dönem başkanları da katıldı. Seçim sonucunda, derneğin yeni Genel Başkanı 117 oyla Avukat Hasan Oymak oldu. Mevcut başkan Avukat Hüseyin Kaya ise çalışmaları ve hizmetleri dolayısıyla onursal başkan olarak seçildi.

"Bu okuldan her branşta çok kıymetli hukukçular yetişti"

İki listenin yarıştığı seçimde Genel Başkanlığa seçilen Oymak,konu hakkında şöyle konuştu:

“HUDER, kurulduğu andan bu yana hak ve adaletin tesisine katkı sunmak, sağlıklı ve istikrarlı bir hukuk düzeni inşa edecek hukukçular yetiştirmek düsturuyla hareket etti. Bu işe yüreğini koymuş üstatların elinde bir okul oldu. Sadece bünyesine değil, etrafına da ışık saçarken, bu okuldan her branştan çok kıymetli hukukçular yetişti”

“HUDER’i yarınlara taşıyacağız”

Tecrübe ve birikimi genç meslektaşların enerjisi ile birleştirdiklerini belirten Oymak, ayrıca şunları ekledi:

“Çoğunluğu genç meslektaşlarımızdan oluşan bir kadro ile göreve talip olduk. HUDER ailesini oluşturan her bir meslektaşımızın tecrübesini yolumuza ışık yapacak, hep birlikte mesleğimiz ve meslektaşlarımız için hayırlı çalışmalara imza atacağız. Kuruluş ruhu ve bugünün vizyonuyla HUDER’i yarınlara taşıyacağız“