AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin SGK borçlarının tahsil edileceğine dair açıklamasının ardından, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Elitaş, "SGK'dan aldığımız son verilere göre, belediyelerin 100 milyar lira civarında borcu olduğunu biliyoruz. 2019, 2021 ve 2023 yıllarında yeniden yapılandırma yaptık ve belediyelere 10 yıl süre verdik. Buna rağmen ödeme yapmıyorlarsa, yapılan işlerde yanlışlık var demektir," dedi ve "Bu bir darbe değil, devletin alacak tahsilatıdır. Belediyelerden neden tahsil etmeyelim? Hangi belediyenin borcu varsa tahsil edilecektir," şeklinde konuştu. Ayrıca, tahsilat yolunun haciz olduğunu ve icra yoluyla takip edilebileceğini belirtti.

PARTİ FARKI GÖZETİLMEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP'li belediyelere yönelik, "Belediyeleriniz SGK'ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır," açıklamasının ardından hükümet harekete geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK'ya olan toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirterek, "Yapılması gereken neyse, usulüne uygun şekilde duruma müdahale edilmesi gerekiyor. SGK'ya olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor," dedi. Bakan Işıkhan, parti farkı gözetmeksizin tüm borçlu belediyelere borç bildirimlerini gönderdiklerini vurguladı.

"ŞU ANDAKİ TAHSİL YOLU HACİZ"

AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, katıldığı televizyon programında konuyla ilgili soruları yanıtladı. Elitaş, "SGK'dan aldığımız son verilere göre, 100 milyar lira civarında bir borç olduğunu biliyoruz. 2019, 2021 ve 2023 yıllarında yeniden yapılandırma yaptık ve belediyelere 10 yıl süre verdik. Buna rağmen ödeme yapmıyorlarsa, yapılan işlerde yanlışlık var. Belediyeler emlak vergisi topluyor, eskiden Büyükşehir Belediyesi toplar, ilçe belediyelerine verirdi. Şimdi ilçe belediyeleri kendileri topluyor. Belediyeler kaynaklarını doğru harcarsa borçlanma artmaz. Şu andaki tahsil yolu haciz. İcra yoluyla takip edebilirler," dedi.

TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri

"DARBE DEĞİL, DEVLETİN ALACAK TAHSİLATIDIR"

Özgür Özel'in mevzuatları pek bilmediğini ve söylediklerinde çelişkiler olduğunu belirten Elitaş, "Bu bir darbe değil, devletin alacak tahsilat işidir. Belediyelerden neden tahsil etmeyelim? Bugüne kadar var olan bir şey. Ayrım yapmıyoruz. Hangi belediyenin borcu varsa tahsilat yapılacaktır. Tüm belediyelerle, yeniden yapılandırma ve kamu alacaklarının vergi barışı sürecinde, biz esnafların odalara olan borcunu da yapılandırdık. Bütün borçları yapılandırdık," şeklinde konuştu.

Muhabir: Haber Bülteni