Çelik, DEM Parti'li belediyelerin yaya geçitlerindeki Kürtçe ifadelerin silinmesini eleştirerek, bu durumu "cinnet hali" olarak nitelendirdi. "Bu MHP ortaklığının bir sonucudur. Kürtler, Türklere ihanet etmeyen tek Müslüman kavimdir. AK Parti'nin bu uygulamalarıyla Kürtlerle arasına duvar örmesi büyük bir hata" ifadelerini kullandı.

"AK Parti, MHP'nin Etkisinde"

Cumhur İttifakı'nı değerlendiren Çelik, AK Parti'nin MHP ile olan ittifakına başından beri karşı olduğunu belirterek, "AK Parti, MHP'nin esiri olmuş durumda. Bu durumu kabul edemiyorum ve her fırsatta dile getiriyorum" dedi.

CHP’de Genel Kurul krizi: Erdoğan'ı ayakta karşılama tartışması partiyi ikiye böldü! CHP’de Genel Kurul krizi: Erdoğan'ı ayakta karşılama tartışması partiyi ikiye böldü!

"Adaletin Zedelenmesi Kötü Sonuçlar Doğurur"

KRT'de Zübeyde Sarı'nın sunduğu ‘Hafıza’ programında konuşan Çelik, AK Parti'nin programında hukuk devleti, adalet ve ötekine saygı vurgusu olduğunu belirtti. Çelik, "Eğer adalet duygusu zedelenmişse, orada iyi hiçbir şey olmaz" dedi.

"Bazılarını PKK'nın Kucağına İtiyorsunuz"

Çelik, Kürtlerin tarih boyunca Türklere sadık kaldığını vurgulayarak, "Kürtler Müslüman ve dindar bir halktır. AK Parti’ye büyük destek vermiştir. Ancak bu politikalarla Kürtleri her geçen gün biraz daha uzaklaştırıyorsunuz ve bazılarını PKK’nın kucağına itiyorsunuz. Bu kabul edilemez bir durum" şeklinde konuştu.

"Ötekine Saygı Olmadan Huzur Bulunamaz"

Huzur için 'ötekine' saygı gerektiğini belirten Çelik, "Yönetilmesi en zor olan devlet, memnuniyetsizliği fazla olan devlettir. AK Parti, bu icraatlarıyla Kürtlerle arasına her geçen gün daha fazla duvar örüyor. Bu çok yanlış ve büyük bir hata" dedi.

Muhabir: Haber Bülteni