Doç. Dr. Hüseyin Yayman'ın kim olduğu merak ediliyor. Vatandaşlar, Hüseyin Yayman'ın hayatı hakkında bilgi edinmek üzere araştırmalar yapıyor. Bu araştırmaların içerisinde Yayman'ın Alevi olup olmadığı soruları da gündeme geldi. Peki, Hüseyin Yayman kimdir, nereli, Alevi mi? İşte detaylar...

Hüseyin Yayman Kimdir?

1969 yılında Hatay'da doğan Hüseyin Yayman, ilk, orta ve lise eğitimini bu şehirde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Tezi, ‘Türkiye'nin Yönetim Sorunları ve Yeni Yönetim Paradigması’ başlığını taşıyordu.

Hüseyin Yayman Hangi Çalışmasıyla Doktor Unvanını Kazandı?

Mektebi Mülkiye'de ‘Türkiye'nin İdari Reform Tarihi’ isimli doktora teziyle kamu yönetimi ve siyaset bilimi doktoru unvanını kazanan Yayman, bu alandaki ilk ve tek eser olan çalışmasını kitap olarak da yayımladı. Bu eser, halen pek çok üniversitede ders kitabı olarak okutuluyor.

Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Gazi Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak da görev yaptı. Akademik bilimsel dergilerde birçok politik analiz yayımladı. Özellikle AK Parti başta olmak üzere, Türk siyasal hayatı, milliyetçilik ve Türkiye'nin toplumsal yapısı üzerine çalışmalar gerçekleştirdi.

Hüseyin Yayman Hangi Partiden?

Doktorasını tamamladıktan sonra ANAR araştırma şirketinde ve SETA Vakfında danışman/araştırmacı olarak çalışan Yayman, AK Parti AR-GE Başkanlığının düzenlediği toplantılarda konuşmacı olarak bulundu. Ayrıca, AR-GE biriminin Siyaset Akademisi programında Türkiye'nin Demokrasi Tarihi ve 2023 Türkiye Hedefi konularında konferanslar gerçekleştirdi.

Ümit Uysal kimdir? Nereli? Ümit Uysal kimdir? Nereli?

Üniversitedeki akademik çalışmalarının yanında farklı gazetelerde siyasal analizler yazan Yayman, Hürriyet Gazetesi'nde bir süre köşe yazarlığı yaptıktan sonra Vatan Gazetesi'ne geçti. Çözüm süreci kapsamında başlatılan Akil İnsanlar Heyetinde de bulundu.

25. Dönemde İstanbul, 27. Dönemde Hatay Milletvekili olarak seçilen Yayman, 64 ve 65. Hükûmetlerde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 27. Dönemde Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı olarak görev aldı. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem Hatay Milletvekili olarak seçildi.

Hüseyin Yayman Alevi mi?

Hassa Belediye Başkan Adayı Selahattin Çolak, Alevilere yönelik açıklamaları nedeniyle AK Parti tarafından disiplin kuruluna sevk edildi. AK Parti Hatay İl Başkanı Dr. Mustafa Erdoğan, Çolak'ın bu ifadeleri nedeniyle disiplin sürecinin başlatıldığını aktardı. Erdoğan açıklamasında, AK Parti'nin toplumun her kesimini kucaklayan siyaset anlayışından taviz vermeyeceğini ve Hatay'ın hoşgörü iklimini koruyacaklarını ifade etti.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da Selahattin Çolak'ın Alevilere yönelik söylemlerini kınadı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak’ın Alevi Kardeşlerimize yönelik açıklamalarını kınıyorum. Bu sözler asla kabul edilemez. Bu ayrıştırma dilini reddediyorum. Aleviler bu ülkenin eşit ve birinci sınıf vatandaşlarıdır. Hatay eşsiz hoşgörüsüyle Türkiye’nin barışının başkentidir" 
Muhabir: Haber Bülteni