İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11-18 Temmuz tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği yoğun denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Yerlikaya, bu süre zarfında toplam 2 milyon 406 bin 651 aracın denetlendiğini ve çeşitli ihlaller nedeniyle 400 bin 980 araca ve sürücüye işlem yapıldığını belirtti.

Denetimlerde, ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuata aykırı şekilde araçlarına takarak kullanan 214 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca, hız ihlali yapan 115 bin 866, periyodik muayenesi yaptırılmamış 23 bin 954, emniyet kemeri kullanmayan 16 bin 343, sürücü belgesiz araç kullanan 14 bin 60 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 178 araç ve sürücüye de işlem uygulandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, trafik güvenliğini artırmak ve kazaların önüne geçmek amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurguladı. Bu denetimler sayesinde sürücülerdeki trafik bilincinin artırılması ve trafik kurallarına uyulmasının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Balkonda çamaşır asmaya çıkan kadın komşusunun cesedini gördü! Balkonda çamaşır asmaya çıkan kadın komşusunun cesedini gördü!

 
 
Kaynak: İHA