Şirket tarafından yapılan açıklamada, AB’de bu maddenin kozmetik ürünlerde kullanımının 1 Mart 2022 tarihi itibarıyla yasaklandığı vurgulandı. Bu tarihten itibaren ürünlerinde BMHCA içeren formüllerin kullanılmadığının altı çizildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları

"1 Mart 2022 itibarıyla, Avrupa Birliği’nde Butylphenyl Methylpropional (Lilial) adlı bileşenin kozmetik ürünlerde piyasaya arzı yasaklanmıştır. Tüm Avrupa firmaları gibi bizler de bu düzenlemeye tamamen uyduğumuzu ve ürünlerimizde bu maddeyi kullanmadığımızı belirtmek isteriz. Markamız, bu yasağa uygun olarak formüllerini güncellemiş ve Mart 2022’den önce bu bileşeni içeren ürünlerin satışını durdurmuştur. Şu an piyasada bulunan ürünlerimiz, güvenli ve en yüksek kalitededir."

Sosyal Medyada Yanıltıcı Bilgilere Karşı Hukuki Adımlar Atılacak

Firmanın açıklamasında, sosyal medyada yayılan yanlış ve eksik bilgilere karşı hukuki süreç başlatılacağı da duyuruldu. Şirket, yanıltıcı iddialara karşı gerekli görüşmelerin ilerleyen günlerde yapılacağını belirtti.

Olayın Arka Planı

Avrupa Birliği, Eyüp Sabri Tuncer’in bazı kolonya, parfüm, vücut spreyi, el ve vücut losyonu, sıvı sabun ve tıraş losyonu ürünlerinde yasaklı bir kimyasal olan 2-(4-tert-butilbenzil) propionaldehit (BMHCA) tespit etmiş ve bu uyarıyı, tehlikeli gıda dışı ürünler için Hızlı Uyarı Sistemi olan Safety Gate platformunda yayımlamıştı. Ancak bu uyarı, sadece 2022 Mart’tan önce üretilen ürünler için geçerli olup, bu tarihten sonra üretilen ürünlerde söz konusu madde kullanılmadığı için herhangi bir risk bulunmadığı kaydedildi.

Muhabir: Haber Bülteni