Miss Turkey 2024'te İdil Bilgen birinci olarak Türkiye güzeli seçildi. Vatandaşlar hem İdil Bilgen’in hem de babası Levent Bilgen’in biyografisini merak edip araştırıyor. İşte, İdil Bilgen ve Levent Bilgen hakkında merak edilen ayrıntılar…

İDİL BİLGEN KİMDİR?

2000 yılı İstanbul doğumlu olan İdil Bilgen Miss Turkey 2024 güzellik yarışmasında birinci oldu.
Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezunu olan İdil Bilgen, Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen'in kızıdır. Metehan Bilgen isimli bir erkek kardeşi vardır.

İDİL BİLGEN KİMİN KIZI?

Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen'in kızıdır.

Faruk Zabcı kimdir? Faruk Zabcı kimdir?

MUSTAFA LEVENT BİLGEN KİMDİR?

Mustafa Levent Bilgen, 1966 yılında Ankara’da doğmuş, Türk diplomat ve büyükelçidir. Türkiye'nin mevcut Ukrayna Büyükelçisi olarak görev yapmaktadır.

EĞİTİM HAYATI

Levent Bilgen, TED Ankara Koleji'nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini Amerika Birleşik Devletleri'nde, George Mason Üniversitesi Yöneticilik Fakültesi'nde işletme alanında tamamlamıştır. Aynı üniversitede, Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde uluslararası iş ve işlemler üzerine yüksek lisans yapmıştır.

DİPLOMASİ KARİYERİ

1995 yılında Dışişleri Bakanlığı'na giren Bilgen, kariyeri boyunca çeşitli diplomatik görevlerde bulunmuştur. 2007-2009 yıllarında Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu’nun özel danışmanı olarak görev yapmış, ardından 2009-2011 yılları arasında Toronto Başkonsolosu ve 2011-2014 yıllarında New York Başkonsolosu olmuştur. 12 Aralık 2014 ile 1 Ekim 2016 tarihleri arasında Abu Dabi Büyükelçisi olarak görev yapmıştır.

2017 yılında Dışişleri Bakanlığı Müşaviri olarak atanan Bilgen, 2018-2019 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Danışmanı olarak hizmet vermiştir.
Levent Bilgen, 2023 itibarıyla Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi olarak görevini sürdürmektedir

Muhabir: Haber Bülteni