Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yaşanan olay, akıllara durgunluk verdi. 2020 yılında özel bir hastanede görev yapan yabancı uyruklu kadın doktor E.V., başhekim Abdullah Çiftçi’nin ilaçla kendisini bayıltarak tecavüz etmesiyle hayatının en büyük şokunu yaşadı.

Erkek arkadaşından ayrıldığı için zor günler geçiren Doktor E.V.'ye, sinirlerini yatıştırması için başhekim Çiftçi tarafından iki adet hap verildi. Mesai bitiminde başhekimin ısrarı üzerine odasına giderek bir kadeh alkol alan genç doktor, kısa bir süre sonra kendini kötü hissetti ve bayıldı. Uyandığında ise kıyafetlerinin yerde olduğunu fark ederek tecavüze uğradığını anladı.

Olayın ardından ailesinin yanına Edirne’ye giden Doktor E.V., bir süre psikolojik destek aldıktan sonra polise giderek şikayette bulundu. Genç doktorun ifadesine göre, başhekim odasının kapısını ve ışıklarını kapattıktan sonra sedye üzerinde cinsel saldırıda bulundu.

Abdullah Çiftçi, şikayet üzerine 19 Haziran 2020’de tutuklandı, ancak kısa süre sonra tahliye edildi. Başhekim, yaşananların karşılıklı rıza ile olduğunu öne sürdü.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Çiftçi’yi "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Karar, İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu ve Çiftçi tahliye edildi. Ancak dosya Yargıtay’a taşındı ve bozulan karar tekrar görüşüldü. Bugün görülen duruşmada Dr. Abdullah Çiftçi’ye verilen 15 yıl hapis cezası onandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muhabir: Haber Bülteni