81 ilde, ihtiyaç sahiplerine yönelik devlet tarafından sunulan 2.500 TL bayram harçlığı destek ödemesi için başvurular başladı. Kurban Bayramı öncesi, milyonlarca vatandaş tarafından beklenen bayram harçlığı başvuruları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bu ödemeler, Ziraat Bankası ile PTT hesaplarına yapılacak.

e-Devlet'ten Bayram Harçlığı Başvurusu Nasıl Yapılır?

e-Devlet üzerinden bayram harçlığı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden veya e-Devlet sistemi aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilir. Başvuru yapacak vatandaşların hane geliri belirli bir tutarın altında olması gerekiyor. Sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar, belirlenen kriterleri karşıladıkları takdirde 2.500 TL sosyal yardım ödemesinden faydalanabilir. Ödemeler, Ziraat Bankası ve PTT hesaplarına yapılıyor.

Sosyal Yardım Bayram Harçlığı Ne Zaman Verilecek?

Sosyal yardım bayram harçlığı ödemeleri, hak sahiplerinin hesaplarına bayram öncesi yapılacak. Bu yılın Kurban Bayramı'nda ödemelerin 10-11-12 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Dar gelirli vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvuru yapmalı. 2.500 TL sosyal yardım için başvuru yapmak isteyenler, bulundukları ildeki kaymakamlık binasında yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen başvuruda bulunmalı.

Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu

İhtiyaç sahiplerine yönelik devlet tarafından sunulan 2.500 TL bayram harçlığı için başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Ödemeler ise Kurban Bayramı öncesi belirtilen tarihlerde hesaplara aktarılacak.

Muhabir: Haber Bülteni