Spor

İlkay Gündoğan Manchester City'ye Dönüyor

İngiltere Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Manchester City, eski futbolcusu İlkay Gündoğan'ı yeniden kadrosuna katmaya karar verdi. Gündoğan, Manchester City ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzalayacak.

Abone Ol

Athletic'te yer alan habere göre, Manchester City ve İlkay Gündoğan arasında sözleşme şartlarında anlaşma sağlandı. İlkay Gündoğan, yeni sözleşmesi kapsamında Manchester City forması giyecek. Barcelona'nın İlkay Gündoğan'ın mevcut sözleşmesini feshedeceği ve futbolcunun iki yıllık alacağından vazgeçeceği bildirildi. İlkay’ın sözleşmesindeki üçüncü yılın aktif hale gelmesi, geçtiğimiz sezonki maçların yüzde 60’ından fazlasında oynamasıyla gerçekleşti.

İlkay Gündoğan, geçtiğimiz yıl Manchester City'den ayrılmıştı ve sonrasında Barcelona'ya transfer olmuştu. Şimdi ise 1 sezonun ardından tekrar Premier Lig'de forma giyecek. İlkay Gündoğan, Manchester City'de Pep Guardiola döneminin ilk transferi olarak dikkat çekti. Premier Lig ekibinde toplam 304 maçta görev aldı. Bu süreçte 60 gol ve 38 asist gerçekleştirdi. Gündoğan, Manchester City ile Premier Lig (5), Şampiyonlar Ligi, F.A. Cup (2), İngiltere Lig Kupası (4) ve Community Shield (2) şampiyonlukları yaşadı.