Muhalefetin erken seçim çağrılarıyla birlikte, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu da gündemin merkezine oturdu. Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Cumhurbaşkanı adaylığı için öne çıkan isimler arasında Genel Başkan Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bulunuyor. Üç ismin Paris’teki olimpiyatlar sırasında birlikte verdikleri görüntüler, aralarında sorun olmadığını gösterirken, bu tartışmayı yeniden alevlendiren ise Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın dikkat çeken açıklamaları oldu.

"GAYET HAZIRIM"

2024 Yaz Olimpiyatları’nın Paris’te gerçekleştirildiği dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği "İstanbul Evi" etkinliğine katılan Sinem Dedetaş, Habertürk yazarı Oray Eğin’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dedetaş, belediye başkanlığı görevi hakkında gelen soruya "Gayet iyi gidiyor" yanıtını verdi. Eğin’in “İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız?” sorusuna ise net bir şekilde "Evet" diyen Dedetaş, "Bir buçuk sene sonra İstanbul Belediye Başkanı olmaya hazır mısınız?" sorusuna da “Gayet hazırım" cevabını verdi.

EKREM İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANI ADAYI MI OLACAK?

Bu açıklamaları, siyasi kulisleri bir anda hareketlendirdi. Dedetaş’ın çıkışı, "CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu mu olacak?" sorusunu tekrar gündeme taşıdı. Kulislerde dillendirilen senaryolara göre, olası bir erken seçimde Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olacağı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini ise Sinem Dedetaş’a bırakacağı iddiaları güç kazandı.

Bu gelişmeler, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde neler yaşanacağı konusunda merakı artırırken, İmamoğlu ve Dedetaş’ın önümüzdeki dönemdeki adımları siyasi arenada yakından takip edilecek.

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a Ziyaretler Devam Ediyor MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a Ziyaretler Devam Ediyor

 
 
Muhabir: Haber Bülteni