İnegöl Belediyesi, 2020 yılında çiftçilerin kullanımına sunduğu taş toplama aracıyla, bugüne kadar 6 bin 800 dönüm araziyi taştan arındırdı. Bu ücretsiz hizmetten yararlanan 170 çiftçi, toprağın verimliliğinde yüzde 30 oranında artış sağladı.

İnegöl Belediyesi, tarım alanında örnek teşkil eden uygulamalarıyla üreticilerin yanında yer alıyor. Sanayisi, turizmi ve verimli arazileriyle güçlü bir tarım şehri olan İnegöl, belediyenin hayata geçirdiği projelerle tarım alanında da gelişiyor. 2020 yılında kırsal mahalle muhtarlarının talebi üzerine alınan taş toplama aracı, çiftçilere ücretsiz olarak sunuldu ve bu sayede verimli toprak elde edilmesi sağlandı.

Randevu Sistemiyle Ücretsiz Hizmet

Çiftçiler, 0224 724 25 82 numaralı telefondan randevu alarak ücretsiz taş toplama aracı hizmetinden faydalanabiliyor. Bu hizmetle toprağın içerisinde verimi azaltan taşlar ayıklanarak, toprağın verimliliği artırılıyor.

Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor

Verimlilik Artışı: Yüzde 30

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, uygulamanın başarılı sonuçlar verdiğini belirterek, “Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda başlattığımız taş toplama aracı hizmeti ile verimi azaltan taşları temizleyerek toprağın verimliliğini artırıyoruz. Şehrimizin bazı bölgelerinde bu taş sorunu yaygındı. Üreticilerimizin randevu alarak ücretsiz yararlandığı bu hizmetle, 4 yılda 170 çiftçimize ait 6 bin 800 dekar arazide taş temizliği yapıldı. Bu işlemlerle toprağın verimliliğinde yüzde 30 artış sağladık” dedi.

Bu önemli hizmet, İnegöl Belediyesi'nin çiftçilere yönelik destek çalışmalarının bir parçası olarak devam edecek.

Kaynak: İHA