Institut français Ankara, küratörlüğünü Burçak Fakıoğlu Yakıcı’nın üstlendiği Latif Yılmaz’ın “Hypnos Yaprakları” adlı sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. 25 Eylül - 27 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek sergi, haftanın her günü ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Institut français Ankara, Latif Yılmaz’ın “Hypnos Yaprakları” adlı sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Küratörlüğünü Burçak Fakıoğlu Yakıcı’nın üstlendiği sergi, sanatçının sürrealist-dışavurumcu tarzda ve soyut çizimlerinden oluşuyor. Sergi, Yıldız’daki Institut français Ankara’nın kültür salonu B2’de 25 Eylül - 27 Ekim 2024 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Haymana'da Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor Haymana'da Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Sanat hayatına Gaziantep’te başlayan ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Latif Yılmaz, çalışmalarında Fransız şair René Char’ın eserlerinden esinleniyor. Hypnos’un etkisini resmettiği bu sergi, sanatçının kaligrafi, yağlıboya ve suluboya fırçalarıyla yarattığı desenleri içeriyor.

Latif Yılmaz, eserleriyle uluslararası sürrealizm sahnesinde de tanınıyor. 2022’de Kahire’de düzenlenen Uluslararası Sürrealizm Sergisi'ne katılan sanatçı, 2024’te Fransa’da Maison André Breton tarafından organize edilen “Echos Surréalistes Contemporains du Nil à Saint-Cirq-Lapopie” etkinliğinde de yer aldı. Çalışmaları, Paris merkezli Revue Edwarda’da yayımlanan sanatçı, sosyal ve siyasi teori üzerine de yazılar kaleme alıyor.

Serginin küratörü Burçak Fakıoğlu Yakıcı, Strasbourg Üniversitesi’nden doktora derecesine sahip olup, çağdaş sanat ve çeviri çalışmalarıyla tanınıyor. Bağımsız küratör olarak birçok uluslararası projeye imza atan Yakıcı, aynı zamanda Bilkent Üniversitesi’nde küratöryel çalışmalar dersleri veriyor.

Sergi, sanatseverleri Fransız edebiyatından ilham alan sürreal çizimlerin dünyasına davet ediyor. Hypnos ve René Char’ın büyüleyici etkisini keşfetmek isteyen herkes, haftanın her günü 10.00-18.30 saatleri arasında sergiyi ücretsiz ziyaret edebilir.

Kaynak: Sevda Ecem Karapolat