Sinan Ateş suikastı davasında mahkeme kararı açıklandı! Sinan Ateş suikastı davasında mahkeme kararı açıklandı!

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve İnterpol Europol Daire Başkanlığı’nın koordinasyonuyla Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya, Samsun ve Trabzon illerinde geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. Bu operasyonlara İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlükleri ve İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü de destek verdi.

Birçok Suçtan Aranıyorlardı

Operasyonlar sonucunda Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Fas, Hollanda, Irak, İran, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suriye, Türkmenistan ve Ürdün gibi ülkeler tarafından İnterpol Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı ile aranan 25 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerin çeşitli suçlardan, özellikle de örgüt kurma, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel suçlar, sahtecilik, dolandırıcılık, kara para aklama, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı gibi suçlardan arandığı belirlendi.

Şüphelilerin Sınır Dışı Edilmesi İçin İşlemler Başlatıldı

Titiz bir çalışma sonucunda Türkiye'de olduğu tespit edilip yakalanan şüpheliler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı edilme süreçleri başlatıldı.

Kaynak: İHA