Afyonkarahisar'da kaybolan Sebahat Bozkurt aranıyor Afyonkarahisar'da kaybolan Sebahat Bozkurt aranıyor

Iphone sevdası yüzünden dolandırıldı

Bursa’da cep telefonu almak isteyen müşterilere: "Anlaşmalı bankalarımız var, sıfır faizli kredi çekelim" diyerek 12 kişinin kredi bilgilerini kopyalayan 3 şüpheli 6 milyon TL vurgun yaptıktan sonra Isparta’ya kaçtı. Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği güçlerince şüpheli, teknik takibin ardından yakalandı.

Yıldırım ilçesi Kurtoğlu Mahallesi’nde bulunan bir telefoncu dükkanında çalışan A.T.K. (19), A.K. (27) ve E.K. (29), iPhone’nun son model telefonunu almak için kendilerine gelen müşterileri kredi bahanesiyle kandırdı. 3 şüpheli, alışveriş için ulaşan 12 ayrı müşteriye, ödeme kolaylığı bahanesiyle ’Kredi kartı ile ödeme yapma, bizim anlaşmalı bankalarımız var, sıfır faizli kredi ile sana taksitli kredi çekelim, bu şekilde taksitle ödeme yaparsın’ kredi kartı bilgilerini kopyalayıp kendi hesaplarına toplamda 6 milyon TL para aktardılar. Bir süre bekleyen müşteriler telefonların gelmemesi üzerine iş yeri sahiplerine ulaşmaya çalıştı. Dolandırıldıklarını anlayan müşteriler, 3 şüpheliyi polise anlattı.

Döviz ve ziynet eşyası da bulundu 

İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 3 şüphelinin kardeş olduklarını ve Isparta’ya kaçtıklarını belirledi. Teknik ve fiziki takip sonucu Isparta’da yapılan operasyon sonucu yakalanan şüphelilerin kaldıkları adreste çok sayıda döviz, ziynet eşya ve telefon bulundu. Gözlatına alınan şüpheliler işlemleri sonrası gönderildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı