250 Gram Peynir Dolgulu Turşu İçin 8.4 Kilometre Yol Giden Kurye İsyan Etti 250 Gram Peynir Dolgulu Turşu İçin 8.4 Kilometre Yol Giden Kurye İsyan Etti

İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, göreve başlamasının ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Pezeşkiyan, Paşinyan ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki sınırların "barış ve umut sınırları" olarak görüldüğünü ifade ederek, Ermenistan ve komşuları arasındaki uluslararası sınırların değişimine karşı olduklarını vurguladı. Pezeşkiyan ayrıca, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış görüşmelerine verdikleri desteği tekrarladı.

Başbakan Paşinyan, Pezeşkiyan'ı seçim zaferinden dolayı tebrik ederken, başarılar diledi. Pezeşkiyan'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile gerçekleştirdiği görüşmede ise Aliyev, Pezeşkiyan'ı zaferinden dolayı kutladı. Pezeşkiyan, teşekkürlerini sunarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi yönündeki kararlılığını belirtti.

Bu diplomasi trafiği, İran'ın bölgedeki istikrar ve barışa olan bağlılığını ve yeni liderliğin bölgesel politikalardaki etkisini gözler önüne seriyor.

Muhabir: Haber Bülteni