İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail'e yönelik gerilimi artıracak kritik açıklamalarda bulundu. 1 Eylül akşamı düzenlenen saldırıda, İran füzelerinin büyük çoğunluğunun hedefe ulaştığını ve engellenmediğini öne süren Arakçi, bu eylemlerin “savunma amaçlı” olduğunu savundu. Arakçi, İsrail'in saldırılara misilleme yapabileceğini belirterek, özellikle hava sahasını İsrail’e açacak ülkeler için önemli bir uyarıda bulundu: “Bize göre, hava sahasını düşmanlarımıza açan tüm ülkeler düşmanımız olur.”

Arakçi, İran'ın bu konuda kararlı bir duruş sergilediğini ve hiçbir ülkenin İsrail’in misilleme saldırısına olanak sağlayacak bir karar almayacağını umduğunu ifade etti. Arakçi’nin bu açıklamaları, İsrail’in muhtemel karşı saldırılarına yönelik artan kaygıları da beraberinde getirdi.

İsrail ve ABD Misilleme Planlarını Görüşüyor

ABD merkezli The Politico gazetesinin haberine göre, İsrail ile ABD arasında İran Devrim Muhafızları'nın Suriye ve Yemen'deki güçlerine yönelik bir saldırı planı gündemde. Beyaz Saray’daki kaynaklara dayandırılan haberde, İsrail’in ABD ile birlikte İran destekli milislere veya doğrudan Devrim Muhafızları’na saldırma olasılığını tartıştığı belirtiliyor. ABD’nin ise daha sınırlı bir karşılık vermeyi tercih ettiği kaydediliyor. Haberde ayrıca, İsrail’in önümüzdeki günlerde İran’a yönelik misilleme için hazırlık yaptığı ve stratejik İran tesislerini, özellikle petrol kuyularını hedef alabileceği ifade ediliyor.

İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerini kışlaya çevirdi İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerini kışlaya çevirdi

Beyrut’a Yoğun Saldırı

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yönelik büyük bir hava saldırısı düzenledi. Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyonu, İsrail ordusunun Beyrut’a yaklaşık 20 hava saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi. Bu saldırılarda kentin özellikle güney mahallelerinin hedef alındığı, Burj al-Barajna mülteci kampının da vurulduğu ifade edildi. Ayrıca, Lübnan’ın kuzeydoğusundaki El-Hirmil kentine de saldırı düzenlendiği aktarıldı. Saldırılar, bölgede büyük bir tahribata yol açtı.

Kaynak: Haber Merkezi