Ekimde bunu yapmayan EYT’liler emeklilik hakkını kaybedecek! Ekimde bunu yapmayan EYT’liler emeklilik hakkını kaybedecek!

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Hatipoğlu Aydın'ın yürütücüsü olduğu "Bireysel İş Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk: Hukuk Uygulaması ile Ankara ve Bursa Örneklerinde İşçi ve Arabulucuların Deneyimlerinin Analizi" başlıklı proje Tübitak 3501 Programı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

Proje, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Çağla Erdoğan, Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nden Doç. Dr. Şenol Baştürk, Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğretim Üyesi Orhan Emre Konuralp ve Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Mustafa Berkay Aydın (danışman) ile iş birliği içinde yürütülecek.

Bireysel iş uyuşmazlıklarında arabuluculukta işçilerin ve arabulucuların deneyimlerinin ortaya konması, analizi ve değerlendirilmesini hedefleyen projede, saha çalışmaları ve hukuk uygulaması bir arada ele alınarak, arabuluculuk hakkında kapsamlı bir analiz hedefleniyor.

Projenin, farklı biçimlerde ve sektörlerde çalışan işçiler açısından arabuluculuk deneyimini; arabulucuların süreçteki deneyimlerini ve etkilerini, arabuluculukta kuram ve uygulamanın benzeşen ve farklılaşan yönlerini, tüm tarafların bakış açılarını, konunun mahkeme kararlarında nasıl yorumlandığını ortaya çıkaracak şekilde tasarlandığı belirtildi.

Muhabir: Fatma Doğanay