Türkiye’de ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte, elinde Türk Lirası bulunan vatandaşlar yeni yatırım araçları arayışına girdi. Özellikle son dönemde, gram altın en güvenilir yatırım aracı olarak öne çıktı ve geçen yılın en kazandıran yatırım aracı oldu. Bu nedenle, gram altın güvenilir bir yatırım seçeneği olarak tercih edilmeye devam ediyor.

Yatırım yapacak vatandaşlar, en iyi yatırım aracını belirlemek için piyasa uzmanlarını yakından takip ediyor. Gram altın, bu süreçte güvenilir bir yatırım aracı olarak popülerliğini koruyor. Son dönemde Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ve Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) eylül ayında faiz indirimi yapacağına yönelik tahminler, gram altının değer kazanmasına neden oldu.

GRAM ALTIN O TARİHTE TIRMANIŞA GEÇECEK

Geçtiğimiz hafta 2.630 TL'yi gören gram altın hakkında para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten önemli açıklamalar geldi. Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Memiş, Orta Doğu'daki artan gerilimin altın fiyatlarını nasıl etkileyebileceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Memiş, gram altındaki her düşüşün alım fırsatı sunduğunu vurgulayarak, ons altının hareketlerine bağlı olarak gram altının TL bazında 2 bin 520 – 2 bin 620 lira aralığında seyredeceğini belirtti. Bu hafta gram altın 2 bin 623 lira seviyesine geldiğini ifade eden Memiş, “Ons altının gerilemesiyle gram altın da düştü, ancak 2 bin 580 lira seviyesinde bir destek bulunuyor. Jeopolitik gerilimlerin artması durumunda yükseliş gözlemlenebilir. Ağustos ayının başındayız ve bu ay içinde gram altının 2 bin 730 TL seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. Her ay yeni bir rekor denemesi görüyoruz. Yıl sonu tahminimiz ise 3 bin – 3 bin 500 TL aralığında" ifadelerini kullandı.

Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları

Muhabir: Haber Bülteni