Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yapılan suikast girişimi sonrası kripto paralarda son günlerde yaşanan yükseliş dikkat çekti. Ünlü ekonomist ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, kripto para yatırımcılarına "sakın yapmayın" diyerek yatırımcıları dikkatli olmaya çağırdı.

BİTCOİN'DE TRUMP ETKİSİ

ABD seçimleri öncesi Donald Trump’ın bitcoin hakkındaki olumlu açıklamaları, birçok uzmanın beklentisini artırdı. Trump'ın seçimleri kazanması durumunda bitcoinin rekor bir yükseliş göstereceği öngörülüyordu. Ancak Trump’a yapılan suikast girişimi sonrasında bitcoinin fiyatı 57 bin dolardan 65 bin dolara kadar çıktı. Aynı etkiyle Trump Altcoin de 6 dolardan 10 dolara kadar yükseldi.

ALTIN DÜŞTÜ, BİTCOİN YÜKSELDİ

Trump’ın suikast girişimi sonrası, altın ve bitcoin piyasalarında sert hareketlilik görüldü. Ons altın, bu olayın ardından 2 bin 463 dolara kadar yükseldi, fakat daha sonra 2 bin 400 dolara kadar geriledi. Bitcoin ise 65 bin dolara kadar yükseldi ve şu anda 66 bin dolarda işlem görüyor.

İSLAM MEMİŞ'TEN KRİTİK UYARI

Ekonomist İslam Memiş, bitcoin yatırımcılarına yönelik uyarılarında dikkat çekici ifadeler kullandı. Memiş, "Kripto paralarda işlem yapan arkadaşlar daha çok dikkat edin. O balon patladığı zaman soluğu 55 bin dolarda alabilir. Bu noktada dikkatli olalım" dedi.

TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri

Muhabir: Haber Bülteni