Ekonomi

İslam Memiş'ten yatırımcılara kritik uyarı!

Finansal analist İslam Memiş, ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin ardından altın ve gümüş piyasalarına ilişkin tahminlerini paylaştı. Memiş, ABD’deki ekonomik verilerin Türkiye piyasalarına etkilerini yorumlayarak yatırımcılara uyarılarda bulundu.

Abone Ol

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ABD'de dün Türkiye saatiyle 15.30'da açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin iç piyasaya yansımalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

UYARILARINI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Memiş, değerlendirmelerin yatırım tavsiyesi olmadığını özellikle vurgulayarak, görüşlerini sosyal medya hesabından paylaştı. Tarım dışı istihdam artışı, Nisan ayında 165 binden 108 bine, Mayıs ayında ise 272 binden 218 bine revize edildi. Ülkede işsizlik oranı yüzde 4,1 seviyesine yükseldi. Piyasa beklentisi, işsizlik oranının bir önceki ayki yüzde 4,0 seviyesinde kalacağı yönündeydi. Çalışma Bürosu, özel sektörde 136 bin, kamu sektöründe ise 70 bin kişilik istihdam artışı olduğunu aktardı.

İSLAM MEMİŞ’İN ALTIN VE GÜMÜŞ TAHMİNLERİ

İslam Memiş, ABD’de tarım dışı istihdamın Haziran ayında 206 bin kişi arttığını belirtti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi ise 190 bin kişilik artış yönündeydi. Memiş, altın ve gümüş fiyatlarının bu verilere sert tepki vermediğini ve yükselişin zayıf kaldığını belirtti. Haftanın kapanışında fiyatların bir tur daha düşüp düşmeyeceğinin netleşeceğini ifade etti.

ALTIN FİYATLARI İÇİN İZLENECEK BANT ARALIĞI

Memiş, TDİ verileri sonrasında altının yeni bir bant aralığına yerleştiğini belirterek, takip edeceği bant aralığını; “2.350-2.400 $ ve 2.500-2.550 TL” şeklinde açıkladı. Ayrıca yatırımcıların iki önemli faktöre dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı: “Küresel borsalardaki sert satışlar ve İsrail-Lübnan gerilimi.”

GRAM ALTIN İÇİN BEKLENTİLER

Başka bir paylaşımında ise Memiş, gram altın fiyatları için tahminlerini paylaştı. Temmuz ayı itibariyle gram altında 2.550 lira direncini takip edeceğini vurgulayan Memiş, Ağustos ve Eylül aylarında ise 2.700-3.000-3.500 lira aralığında yükseliş beklediğini belirtti.