2023 yılında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Millet İttifakı'nın aday tercihine eleştiride bulunup İYİ Parti'den istifa eden ve bir süredir parti kuracağı konuşulan Yavuz Ağıralioğlu partisinin bu yıl 101'incisi kutlanacak "Cumhuriyet Bayramı" etkinlikleri sırasında, 29 Ekim Salı günü faaliyetlerine başlayacağını açıklamıştı. Parti ismi için 5-6 önerinin masada olduğunu, iletişim ekibinin bu yöndeki çalışmalarının sürdüğünü belirten Yavuz Ağıralioğlu’nun partisinde hareketlilik başladı.

Yavuz Ağıralioğlu, Parti il başkanlarının 9-15 Eylül tarihleri arasında, Ankara'da yapılacak toplantılar neticesinde belirleneceğini dile getirmişti. Yapılan toplantının ardından ismi henüz belli olmayan partinin, Ankara İl Koordinatörü belirlendi. Yavuz Ağıralioğlu’nun önderliğinde kurulacak yeni partinin, Ankara İl Koordinatörlüğü için Ankara Ticaret Odası önceki Genel Sekreteri Mazhar Gökhan Özdemir görevlendirildi.

Mazhar Gökhan Özdemir kimdir?

Mazhar Gokhan Özdemir, Ankara'nın önde gelen iş insanlarından biridir ve kariyeri boyunca birçok önemli görevi başarıyla yürütmüştür. Şu anda Adwise Kurumsal Danışmanlık Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmektedir. Mazhar Gokhan Özdemir, Ankara Ticaret Odası (ATO)'nda Genel Sekreter olarak görev yapmıştır. Mart 2017'den Ocak 2023'e kadar süren bu görevinde, ticaretin geliştirilmesi ve üyelerin ihtiyaçlarının karşılanması için birçok projeyi hayata geçirmiştir. Özdemir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nde Odalar Müdürü olarak da 2005-2017 yılları arasında 12 yıl boyunca görev yapmıştır. Bu süreçte, ülke genelindeki ticari kuruluşlarla işbirliği yaparak ticaretin gelişimine katkıda bulunmuştur. Mazhar Gokhan Özdemir, eğitim hayatına Kırıkkale Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi lisans programıyla başlamıştır. Eylül 1994 - Mayıs 1998 arasında eğitim aldıktan sonra, Başkent Üniversitesi'nden İşletme ve Yönetim alanında Yüksek Lisans (Master) derecesi almıştır.

CHP’de Genel Kurul krizi: Erdoğan'ı ayakta karşılama tartışması partiyi ikiye böldü! CHP’de Genel Kurul krizi: Erdoğan'ı ayakta karşılama tartışması partiyi ikiye böldü!

 

Muhabir: Cansel Yıldız