Vox partisinin lideri Santiago Abascal, ırkçı, göçmen ve İslam karşıtı politikalarıyla biliniyor. Abascal'ın Netanyahu ile yaptığı görüşme, partinin İsrail'e olan desteğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nde yaklaşık bir saat süren toplantıda Abascal, Netanyahu'ya İspanya hükümetinin Filistin devletini tanımasını eleştirdiğini söyledi. Abascal, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in aldığı bu kararın, İspanyol halkını temsil etmediğini belirterek iktidara geldiklerinde, Filistin devletini tanımayı bırakacaklarını söyledi.

ABASCAL'DAN KATİL İSRAİL’E DESTEK

Görüşmede, Abascal'ın İsrail'in kendini savunma hakkına destek verdiği de vurgulandı. Abascal, "Hamas'ın elinde tek bir rehine olduğu sürece ve terör örgütü ortadan kalkana kadar hiçbir hükümetin veya kimsenin İsrail'den nefsi müdafaa operasyonlarından vazgeçmesini isteme hakkı yoktur." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan katledilen Ayşenur ve İkbal için açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan katledilen Ayşenur ve İkbal için açıklama

“ÖRNEK TEŞKİL EDEN BİR HAREKET”

İsrail Başbakanı Netanyahu ise Abascal'ın ziyaretini "İsrail Devleti'nin savunulmasında örnek teşkil eden bir hareket" olarak nitelendirdi. Netanyahu, ayrıca Batı medyasını Gazze'deki olayları çarpıtmakla suçladı. Abascal, Aralık 2023'te de İsrail'e bir ziyaret gerçekleştirmişti.

İSPANYA'NIN FİLİSTİN'İ REMİ OLARAK TANIDI

İspanya, İrlanda ve Norveç ile eş zamanlı olarak Filistin Devleti'ni resmi olarak tanıdı. Ancak, İspanyol basını, Abascal'ın bu karardan hemen sonra ve İsrail'in Refah'taki katliamından iki gün sonra Netanyahu ile görüştüğüne dikkat çekti.

ULUSLARARASI TOPLUMDAN TEPKİ YAĞDI

Abascal'ın bu ziyareti, uluslararası arenada geniş yankı uyandırdı. Özellikle Filistin yanlısı gruplar ve insan hakları örgütleri, Abascal'ın Netanyahu ile görüşmesini kınayarak bu hareketin barış çabalarına zarar verdiğini belirtti.

Muhabir: Haber Bülteni